vineri , 8 decembrie 2023

Ochelarii domnului Condurățeanu

FCondurateanu

Știu, nu sunt deloc originală: sigur ați remarcat și voi până acum inventivitatea de care dă dovadă domnul Florin Condurățeanu atunci când își alege ochelarii pe care-i poartă la televizor. Galbeni, roșii, albaștri, maron, roz și chiar movulii, în funcție de vestimentația aleasă în ziua respectivă, ochelarii colorați și perfect asortați la cămașă au devenit o marcă înregistrată a vedetei oteviste. 

Bun, acum, că am stabilit un lucru pe care-l știe toată lumea, pe mine mă interesează în mod special două aspecte:

  1. Câte perechi are și în ce nuanțe? Ni i-a arătat pe toți sau urmează să mai scoată din pălărie vreo pereche în premieră? De exemplu, acum, pentru sezonul de primăvară/vară, ne pregătește o colecție nouă?
  2. Cum reușește să nimerească la marele fix assorti-ul dintre ochelari și cămașă? S-a dus cu toate cămășile la magazinul de ochelari și i-a comandat pe culoare, sau și-a luat mai întâi ochelarii, și apoi și-a căutat cămășile-pereche?

Ultima oară când l-am văzut pe starul ochelarist la TV, purta o cămașă argintie, la care potrivise de minune o pereche de ochelari mov intens. Asta ca să închidă gura, preventiv, cârcotașilor care l-ar fi acuzat de monotonie în asortare. În orice caz, n-am putut urmări nimic ce spunea, pentru că mă fascinau cu o putere magnetică – ghiciți ce – ochelarii. Ceea ce înseamnă că reputația lor tinde să-l preceadă pe purtător. Ochelarii domnului Condurățeanu au devenit mai cunoscuți decât domnul Condurățeanu însuși. Cam așa cum pliciul lui Prigoană era, într-o vreme, mai popular chiar decât Prigoană. Dar știm cu toții ce s-a întâmplat cu pliciul în campanie…

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *