sâmbătă , 24 iulie 2021

Olanda are, de astăzi, primul rege din ultimii 123 de ani. Dineu somptuos cu ocazia abdicării Reginei Beatrix – FOTO

 

Netherlands Budget

Olanda va avea, începând de astăzi, primul rege din ultimii 123 de ani, după ce Regina Beatrix va renunța la tron în favoarea fiului său cel mare, Willem-Alexander. Evenimentul istoric a fost deja marcat, luni, printr-o petrecere plină de strălucire, la care au luat parte mai mulți reprezentanți ai caselor regale internaționale, precum și demnitari de prim rang.

La trei zile de când și-a aniversat aniversarea a 46 de ani de viață, Willem-Alexander va lua în primire tronul Olandei, informează AFP. Regina Beatrix, în vârstă de 75 de ani, va semna un document de abdicare, așa încât primul său născut va deveni rege, după ce va depune un jurământ în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la biserica Nieuwe Kerk, în Amsterdam. Prima fiică a lui Willem-Alexander, Catharina-Amalia, va deveni automat succesoare la tron.

Luni seară, la Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, a avut loc un dineu somptuos, la care au participat numeroși invitați regali, printre care prințul Charles și soția sa, Camilla, prințul Phillipe și prințesa Mathilde ai Belgiei, prințul Felipe și prințesa Letizia ai Spaniei, prințul Billah și prințesa Sarah din Brunei, prințul Daniel al Suediei, prințul Nahurito al Japoniei, precum și fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, alături de soția sa, Nane Lagergren.

Willem-Alexander are trei copii

Willem-Alexander va fi primul rege din 1890 încoace, după trei regine şi o regentă în ţara sa; primul dintr-o nouă generaţie de monarhi europeni, a căror vârstă medie este de 71 de ani, care accede la tron. Willem-Alexander este căsătorit cu Maxima, o fostă bancheră de origine argentiniană, alături de care are trei copii.

Aproximativ 800.000 de vizitatori îmbrăcaţi în culoarea naţională, portocaliu, ar urma să umple străzile din Amsterdam pentru a marca întronizarea. O multitudine de concerte, petreceri şi sărbători stradale au fost planificate în întreaga ţară cu ocazia evenimentului.

Abdicarea Reginei Beatrix

Foto: bostonherald.com, Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus