miercuri , 4 octombrie 2023

Olimpia Melinte: Pentru filmul „Canibal” am învățat spaniola și m-am îngrăşat 10 kilograme în două săptămâni

1

Olimpia Melinte a reprezentat România pentru a doua oară la Festivalul Internaţional de Film de la Torino. Actrița joacă un rol dublu în filmul „Canibal”, pentru care a declarat că a fost nevoită să învețe limba spaniolă și să ia în greutate 10 kilograme.

Actriţa a fost prezentă la ediţia cu numărul 31 a Festivalului Internaţional de Film de la Torino (TFF/ Torino Film Festival) în cadrul căreia a fost proiectat şi filmul CANIBAL, o coproducţie Spania – România – Rusia -Franţa, în care joacă un rol dublu. „Sunt fericită că am revăzut membrii echipei cu care am lucrat la filmul CANIBAL şi că sunt din nou în faţa dumneavoastră”, a declarat ieri Olimpia Melinte la conferinţa de presă dedicată filmului, inclus în secţiunea After Hours a festivalului.
„M-am reîntâlnit aici cu majoritatea celor din echipa cu care am filmat la Sette opere di misericordia, filmul cu care am fost la Torino anul trecut, regizorii şi producătorul au fost în sală şi mi-au spus apoi că au rămas impresionaţi de film şi s-au bucurat împreuna cu mine de el”, a spus Olimpia Melinte după prima proiecţie a filmului.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune filme spaniole produse în 2013, pelicula CANIBAL o are în rolul principal pe actriţa româncă Olimpia Melinte şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre – Volver, Im So Excited), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini oameni ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută cu disperare sora geamănă – Alexandra.

„De fapt, nu e un thriller, ci e o poveste de iubire”

Deşi CANIBAL e prezentat şi perceput ca un thriller, pentru Olimpia el este un film de dragoste. „Filmul spune povestea unui om simplu care ascunde un secret imens, e un om oarecare, pare a fi vecinul ideal, dar in clipa în care acest om care e de fapt un criminal ajunge să iubească lucrurile se schimbă. Canibal ne vorbeşte despre felul în care răul absolut ajunge să iubescă şi ce se schimbă dacă atinge acest punct. De fapt, nu e un thriller, ci e o poveste de iubire”, crede tânăra actriţă.

Pentru cele două roluri din film, Olimpia a trecut prin două schimbări de look: „Am început în ianuarie 2013 să filmam prima parte cu Alexandra. Am repetat mult, am făcut cursuri de masaj, m-am documentat şi mi-am aşezat viaţa interioară şi imaginaţia în aşa fel încât să servesca scenariului. Am terminat de filmat în trei saptămâni prima parte. Apoi am filmat pentru rolul Nina. A fost mai complicat, m-am îngrăşat 10 kilograme în două săptămâni şi am luat-o de la zero cu pregătirile şi repetiţiile – a fost ca şi cum o actriţă nouă ar fi venit pe platou pentru a înterpreta un rol. A fost o partitură grea, dar efortul a meritat din plin!”, a mărturisit actriţa.

Prezentat iniţial în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, CANIBAL a fost considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului. Traseul succesului a inclus apoi o oprire la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a primit premiul pentru Cea mai bună imagine şi se află pe lista scurtă a propunerilor Spaniei pentru premiile Oscar.

Nu ştiam limba spaniolă, dar am învăţat-o serios pentru acest rol”

Olimpia Melinte este considerată de către presa internaţională ca fiind descoperirea cea mai importantă pe care Manuel Martín Cuenca a făcut-o pentru filmele sale şi cea mai inspirată decizie de casting. Pentru dublul rol pe care îl interpretează, actriţa româncă a trebuit să se îngraşe 10 kilograme şi să înveţe spaniola. „Nu ştiam limba spaniolă, dar am învăţat-o serios pentru acest rol. Sunt o persoană care are afinitate pentru limbile străine şi mi s-a părut foarte uşor, acum vorbesc spaniola fără nici un fel de probleme. Aştept cu nerăbdare fiecare eveniment la care mă întâlnesc cu echipa minunată a filmului CANIBAL pentru a avea din nou ocazia de a vorbi în spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.

Actriţa, cunoscută în România pentru rolurile din Cele ce plutesc (2009, r: Mircea Daneliuc), Draft 7 (2011, r: Luiza Pârvu), Sette opere di misericordia (2012, r: Gianluca De Serio şi Massimiliano De Serio) şi Killikg Time (2012, r: Florin Piersic Jr.) s-a întors de curând în România, după ce a terminat filmările la New York pentru scurtmetrajului de ficţiune „O Lume Nouă” (Start Anew World), regizat de Luiza Pârvu. Acţiunea filmului, plasată la finalul lui 1907, în vestul statului american Pennsylvania, este inspirată din evenimente reale din biografiile primelor generaţii de emigranţi români în Statele Unite.

Cine este Olimpia Melinte

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi pe 7 noiembrie 1986. A urmat Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, unde a debutat în rolul Wendla din „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, sub îndrumarea actorului Nicolae Ionescu. Acest rol i-a adus şi premiul de „Cea mai bună actriţă” în cadrul „Olimpiadei Naţionale de Arta Teatrală”, Timişoara 2005.

A absolvit Facultatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia Artă Dramatică, sub îndrumarea actorului Emil Coşeru, şi a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc, în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele GOPO 2010, pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal” şi pentru Premiul „Tânară Speranţă”.

A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul Draft 7, film răsplatit cu premii speciale atât în ţară cât şi în străinătate. În 2011, Olimpia a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul Sette opere di misericordia regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obţinut numeroase premii la festivalurile internaţionale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech.

Olimpia Melinte/Canibal

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *