joi , 7 decembrie 2023

Olimpia Melinte a purtat o rochie Maria Lucia Hohan la premiile Goya

Olimpia

Actriţa Olimpia Melinte a fost una dintre cele mai apreciate apariţii din cadrul Galei Premiilor Goya, cele mai importante distincții ale cinematografiei spaniole. Evenimentul, care a avut loc duminică seară, la Centro de Congresos Príncipe Felipe – Hotel Auditorium din Madrid, a fost transmis în direct de televiziunile spaniole.

„Una dintre cele mai strălucitoare stele ale ceremoniei”, aşa cum a fost numită de cinematte.com și de importante publicații din peninsulă, Olimpia a purtat o rochie creată de Maria Lucia Hohan şi bijuterii BCBG MARK AZRIA şi Carrera Y Carrera, aflându-se în topul celor mai bine îmbrăcate vedete. Românca a primit, de asemenea, o mulțime de aprecieri din partea cinefililor spanioli pe contul oficial de Twitter al Premiilor Goya, precum și pe site-urile și conturile de Twitter ale revistelor HARPER’S BAZAAR și ELLE din Spania.

Mulțumesc pentru ținuta de la Premiile Goya senzaționalei Maria Lucia Hohan, BCBG MAX AZRIA Băneasa, Carrera Y Carrera, Patricia Lopez, José Maria Neira și stilistului Cosmin Florea, și o salut cu drag pe Laura Galic, din Iași, căreia îi mulțumesc pentru ținuta de la Gala Premiilor C.E.C. (Círculo de Escritores Cinematográficos) ce a avut loc pe 3 februarie.

Olimpia Melinte a fost nominalizată la premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar, la categoria „Revelaţia anului/ Mejor actriz revelación”, pentru dublul rol din filmul „Canibal”, regizat de Manuel Martin Cuenca. Tânăra de 27 de ani din Iași a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe 10 kilograme pentru a interpreta rolurile surorilor gemene Alexandra și Nina.

„Canibal”, considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului (și pe care cinefilii îl vor putea urmări în premieră la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM TRANSILVANIA – TIFF), spune povestea lui Carlos, un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o româncă aflată în căutarea surorii sale gemene…

„Pentru mine a fost o mare onoare şi o mare bucurie să mă aflu printre actori precum Javier Bardem, Inma Cuesta, Manuela Velasco, Macarena García și să fiu nominalizată alături de talentatele Belén López, María Morales și Natalia de Molina. Cu atât mai mult cu cât spaniolii nu nominalizează de obicei actori care vin din afara ţării. Am avut ocazia de a cunoaşte foarte mulţi oameni şi sunt fericită că am putut, în felul meu, să-i fac pe românii de aici mândri de ţara lor. Mă bucur sincer pentru câștigătoarea premiului, Natalia de Molina, şi sper să revin cât mai curând în Spania pentru proiecte la fel de interesante. Îmi doresc din suflet ca în România, Canibal să aibă măcar jumătate din succesul pe care îl are aici, în Spania”, a declarat Olimpia Melinte.

„Eu, pur şi simplu, am fost norocoasa, câştigătoarea”

Drumul Olimpiei în Spania a început după ce a câștigat castingul pentru filmul Canibal. „Colaborarea mea a început în clipa în care Manuel Martin Cuenca a văzut filmul Sette opere di misericordia, primul meu film făcut în afară, în Italia. Avea acest scenariu, Canibal, care era pregătit la Cannes, împreună cu echipa de acolo, și s-a gândit la mine pentru cele două personaje din film. Sigur, a venit în România şi castingul a fost mult mai lung şi mult mai dur, nu am fost doar eu cea contactată, căci el voia să cunoască piaţa românească, pentru că avem actori extraordinari. Eu, pur şi simplu, am fost norocoasa, câştigătoarea. Am luat castingul, uşile s-au deschis şi drumul a fost neaşteptat de frumos: festivalurile de la San Sebastian, Toronto, Torino, și acum Goya”, a mai spus actrița.

Pe Olimpia Melinte o vom vedea în această primăvară pe marile noastre ecrane în comedia „Selfie” şi în filmul de dragoste „Planşa”, proaspăt nominalizat la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia, iar în toamnă în cel mai recent film al lui Dan Chişu, „Bucureşti Non-stop”.

Filmul „Canibal” va fi lansat în România în luna iunie a acestui an.

Olimpia Melinte, la premiile Goya

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *