miercuri , 22 septembrie 2021

OMS: România, pe locul 10 în Europa în ce privește bolnavii de cancer

cancer

Un studiu al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului al Organizației Mondiale a Sănătății arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul țărilor europene, în ceea ce privește bolnavii de cancer.

MediHelp International, furnizor de asigurări private de sănătate cu acoperire internațională, a analizat aceste rezultate luând în considerare și deficiențele sistemului public de sănătate din România. Datele furnizate de programul de cercetări EUCAN pe site-ul dedicat, dovedesc faptul că au existat 78.760 de noi cazuri de români care suferă de diferite tipuri de cancer, marcând o creştere față de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la sân, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

“În ultima săptămână am avut numeroase discuții legate de fondurile insuficiente ale spitalelor de stat, criza personalului medical, corupția și abuzul din sistem. Însă poate cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor și lipsa medicamentelor vitale necesare tratării pacienților de cancer. În aceste condiții, bolnavii nu au altă variantă decât să se trateze în străinătate și să plătească sume substanțiale pentru îngrijire specializată. O alternativă pentru români este o asigurare privată de sănătate care acoperă toate cheltuielile necesare pentru tratamentul ȋn cele mai bune spitale din lume”, spune Zahal Levy, Preşedintele MediHelp International.

Foto: www.sheknows.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus