duminică , 22 mai 2022

On Air Music Awards și-a anunțat câștigătorii. Zoia Alecu, Loredana și Dan Bittman, printre premianți

onair

Prima ediție a On Air Music Awards a avut loc pe 15 aprilie la Teatrul Național din București. Artiști, vedete TV, profesioniști din industria muzicală au defilat pe covorul roșu. 20 de statuete trofeu și-au găsit calea către unii dintre cei mai apreciati artiști, compozitori, textieri, regizori și manageri cu realizări remarcabile în anul 2012 sau în întreaga carieră.

Seara a început odată cu sosirea primilor invitați pe covorul roșu, în jur de ora 19:00. DJ Wanda le-a fost gazdă și a schimbat câteva cuvinte cu fiecare.

Foaierul Teatrului Național a devenit în scurt timp neîncăpător, iar invitații On Air Music Awards s-au bucurat să se revadă, să schimbe impresii, să se felicite reciproc pentru nominalizări și, nu în ultimul rând, să dea interviuri reprezentantilor presei, care au fost prezenți în număr mare la eveniment.

MC-ul Galei a fost Vali Barbulescu, care a intrat foarte bine în pielea unui personaj inspirat direct din „Nașul”: „Sunt gata să vă fac o ofertă pe care nu o puteți refuza: ne-am adunat astăzi la On Air Music Awards toți capii din muzica românească, pentru a termina cu războaiele.”

Show-ul a început în forță, cu Vița de Vie, care a deschis seria mini recitalurilor continuată de Alina Manole, Grasu XXL, Corina, What’s Up și Andra, Trio Zamfirescu, Adina Răducan, Vunk, Lala Band și Electric Fence.

„Pentru că am avut atâtea celebrități nominalizate, ne-am gândit ca în planul momentelor artistice susținute pe scena Galei sa facem și câteva propuneri – Adina Răducan, o voce specială ce va deveni, cu siguranță, o candidată sigură la categoria Cea Mai Bună Voce Feminină și Trio Zamfirescu – un spectaculos trio de chitară clasică” au explicat organizatorii.

Iată și căștigătorii desemnați de juriul primei ediții a On Air Music Awards:

CEL MAI BUN POP-ROCK

Câștigător: CÂT DE DEPARTE – HOLOGRAF

CEL MAI BUN DANCE

Câștigător: K-BOOM – CRBL feat. HELEN

CEL MAI BUN HIP-HOP

Câștigător: SOPHIE – MAXIMILIAN

CEL MAI BUN ROCK ALTERNATIV

Câștigător: SPNZRTR – ROBIN AND THE BACKSTABBERS

CEL MAI BUN VIDEOCLIP

Câștigător: SMILEY – DEAD MAN WALKING

Regia: BARNA NEMETHI & VLAD FENESAN

CEA MAI BUNĂ VOCE FEMININĂ

Câștigător: LOREDANA

CEA MAI BUNĂ VOCE MASCULINĂ

Câștigător: DAN BITTMAN

CEL MAI BUN LIVE

Câștigător: LOREDANA

CEL MAI BUN AMBASADOR MUZICAL

Câștigător: INNA

CEL MAI BUN TEXT ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Câștigător: PRINTRE LUPI – ZOIA ALECU

CEL MAI BUN FOLK

Câștigător: NALUCA – POESIS

CEL MAI BUN DEBUT

Câștigător: K LA METEO – WHAT’S UP feat ANDRA

PROMOTERUL ANULUI

Câștigător: EMAGIC

CEL MAI BUN COMPOZITOR

Câștigător: MARIUS MOGA pentru piesele: K-Boom (interpret: CRBL feat. Helen); K la meteo (interpret: What’s Up feat. Andra); Electronic Symphony (interpret: Luke, Demoga feat. Liviu Teodorescu); Petre (interpret: CRBL feat. Adda)

Dintr-o eroare, la categoria Cel Mai Bun Videoclip a fost anunțat titlul „Cai verzi pe pereți”, însă câștigătorul este de fapt „Dead Man Walking”.

Voturile juriului au fost centralizate de Deloitte Romania, toți membrii juriului trimițându-și opțiunile direct către această companie.

Internetul este o cale de promovare din ce în ce mai semnificativă pentru orice artist, așa că On Air Music Awards a decernat două premii pe baza rezultatelor obținute pe internet.

Premiul pentru CEL MAI CĂUTAT ARTIST PE GOOGLE, încadrat în genurile care au fost subiectul On Air Music Awards (pop rock, dance, hip-hop, rock alternativ, folk) a revenit grupului Lala Band.

Premiul pentru CEL MAI VIZUALIZAT VIDEOCLIP PE YOUTUBE a fost acordat producției „Cai verzi pe pereti” regizată de Iulian Moga pentru piesa cu acelasi nume interpretată de Smiley, Alex Velea și Don Baxter.

Ambele premii au fost decernate pe baza datelor furnizate de Google România.

Cat Music și LaLa Band și-au adjudecat câte un trofeu

Premiul CASA DE PRODUCȚIE A ANULUI a mers anul acesta către CAT MUSIC, pentru cele 37 de producții difuzate pe radio în anul 2012 conform topului publicat de o cunoscută companie de monitorizare a difuzărilor radio. CAT MUSIC și-a adjudecat pentru anul 2012 și jumătate din top 10 cele mai difuzate piese conform aceluiași clasament.

Un PREMIU SPECIAL a fost acordat proiectului LALA BAND și a creatoarei acestuia – doamna RUXANDRA ION – pentru atenția în alegera repertoriului, promovarea muzicii live (Lala Band cânta live, cu trupă în concertele lor) și de calitate.

PREMIUL PENTRU INTREAGA CARIERĂ a fost acordat, spre surprinderea tuturor, nu unui artist, ci unui manager artistic.  AUREL MITRAN a primit acest premiu remarcând cu umor: „sunt în această industrie de pe vremea când Marea Moartă nu era nici măcar bolnavă”. De numele lui Aurel Mitran se leagă artiști ca Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Laura Stoica, Iris, Compact sau Holograf.

„Un manager adevărat, care să înțeleagă pe deplin artistul cu care lucrează, să fie capabil să scoată tot ce este mai bun din acesta și să-l propulseze cât mai sus posibil este greu de găsit, în general. Noi credem că domnul Aurel Mitran este unul dintre aceștia și știm că mulți dintre actualii manageri au învățat mult de la domnia sa” a ținut să precizeze Zoli Toth.

Trupa ROBIN AND THE BACKSTABBERS au câștigat trofeul „Artistul Anului”

Trofeul ARTISTUL ANULUI, așa cum a fost anunțat, s-a votat în timpul Galei. Anunțarea câștigătorilor a luat prin surprindere pe toți cei prezenți. După câteva momente de suspans, create de blocarea softului de votare, Zoli Toth unul dintre organizatorii On Air Music Awards, i-a anunțat pe câștigători: ROBIN AND THE BACKSTABBERS. Trupa de rock alternativ a plecat acasă cu BUZZ, trofeul unicat creat de sculptorul ieșean Alin Neacșu. La următoarea ediție a On Air Music Awards, Robin And The Backstabbers vor da mai departe trofeul către următorul câștigător.

Premiile au fost înmânate de numeroase personalități: artiști și vedete TV precum și reprezentanți ai sponsorilor și organizatorilor dintre care enumerăm: Andreea Marin, Virgil Ianțu, Iulia Vântur, Adrian Despot, Gabriel Cotabiță, Marius Moga, Elena Gheorghe, Cristian Grețcu (Divertis), Iuliana Tudor (TVR), Nicu Alifantis, Cătălin Măruță, Maria Radu, Miki, Cristina Cioran (Kanal D), Paula Chirilă (Kanal D), George Zafiu (Europa FM), Andi Moisescu, Adina Buzatu, Hi-Q, Mandinga, Mihaela Călinoiu (Story), Răzvan Simion (Antena 1), Anamaria Gavrila (Deloitte), Ivan Patzaichin, Dragos Chișcoci (Emagic), Jean Valvis (Aqua Carpatica), Giovana Soare (Apa Nova România).

ON AIR MUSIC AWARDS este un proiect Star Management, companie condusă de Anca Lupeș și Zoli Toth, care își propune să premieze elita din industria muzicală românească.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus