duminică , 24 septembrie 2023

„Opera Philharmonia”, concert extraordinar de închidere a stagiunii, la Opera Naţională

HA

Duminică, 30 iunie, ora 19.00, sunteți așteptați la Opera Naţională Bucureşti să vă bucurați de Opera Philharmonia, concertul extraordinar de închidere a stagiunii actuale.

Sărbătoarea va începe prin Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major, opus 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, urmând ca în partea a doua a evenimentului să prindă viaţă una dintre cele mai  cunoscute partituri din toate timpurile – „Carmina Burana” de Carl Orff – sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Printre invitaţii speciali ai serii se numără violonistul Mircea Dumitrescu, remarcat de lumea culturală ca unul dintre copiii foarte talentaţi ai României, dirijorul Horia Andreescu, care se află la prima sa colaborare cu Opera Naţională Bucureşti, soprana Irina Ionescu – câştigătoare a Premiului I la Concursul Internaţional de canto Colmenar Viejo – Madrid, baritonul Andreas Jäpel, artist care a colaborat cu numeroase orchestre din Germania şi contratenorul Vladimir Catană.

În vârstă de doar 15 ani, violonistul Mircea Dumitrescu este câştigător  a 50 de premii I, dintre care 15 la competiţii internaţionale. Mircea Dumitrescu studiază sub îndrumarea profesoarei Olivia Ioana Popa la Colegiul Naţional George Enescu din Bucureşti şi are deja numeroase performanţe în domeniul muzical, colaborând printre alte formaţii cu Filarmonica din München. „Mircea se dovedeşte a fi o natură violonistică cu totul ieşită din comun. Cert rămâne faptul că în violonistica noastră a ultimelor decenii, în violonistica noastră din secolul trecut, nu există precedente similare; personal nu cunosc violonişti care să fi abordat acest concert înaintea vârstei de 19 sau 20 de ani”, declară criticul muzical Dumitru Avakian.

Valentina Naforniță, în spectacolul dedicat lui Verdi și Wagner

Numeroşi artişti invitaţi din ţară şi de peste hotare, români şi străini, evenimente speciale, premiera absolută a operei O scrisoare pierdută de Dan Dediu, Maratonul Revelionului®, Gala Giuseppe Verdi-Richard Wagner: 200 de ani de la naştere – concert de gală extraordinar cu participarea artiştilor Valentina Naforniţă, Alexandru Badea şi Dan Paul Dumitrescu, concertul extraordinar Tannhäuser de Richard Wagner,  Concursul Internaţional de Canto Le Grand Prix de l’Opera– eveniment extraordinar al teatrului liric care a reunit cele mai promiţătoare voci din zeci de ţări, revenirea spectacolului Lacul lebedelor în repertoriul teatrului liric, sunt numai câteva dintre cele mai frumoase momente pe care vi le-a oferit de-a lungul stagiunii 2012-2013 Opera Naţională Bucureşti.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *