vineri , 8 decembrie 2023

Opt sfaturi de la medic pentru o piele sănătoasă

piele sanatoasaFoto: drterry.com

Oricât de mult te străduiești să îți răsfeți pielea cu cele mai bune produse de îngrijire, există câteva obiceiuri zilnice care își pun din plin amprenta asupra frumuseții și sănătății pielii tale.

„Modul în care te speli pe față, machiajul pe care îl folosești, dar și ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obținute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire”, declară expertul în chirurgie estetică Silvia Stănculescu-Vasalos.

Silvia StanculescuIată opt sfaturi pe care ni le oferă chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos:

1. Bea mai puțină cafea, pentru că unul din principalii vinovați pentru uscarea pielii și înmulțirea ridurilor este cofeina! Încearcă să te hidratezi foarte bine, astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poți renunța la cafea.

2. Evită dușurile lungi și fierbinți, chiar dacă aste ne dorim toți după o zi grea de muncă, și nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei și înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea în exces.

3. Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor, și dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit și tern, acordă atenția cuvenită orelor de somn.

4. Nu sări peste mesele principale ale zilei, pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentația ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci), care stimulează regenerarea la nivelul epidermei. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentație, deoarece acesta absoarbe umezeala din piele, lăsând-o uscată și fără viață.

5. Nu exagera cu scruburile și exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o dată pe săptămâna, asta înseamnă că îți agresezi pielea de bună voie și contribui la degradarea ei. Repetată prea des, această procedură nu face altceva decât să intensifice producția de sebum și apariția coșurilor.

6. Nu te epila cu ceară pe față! Mustața și excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care e cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa cum ridurile și semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede, pentru că epilarea cu ceară este agresivă și poate traumatiza foliculii, lăsând în urmă cicatrici foarte greu de tratat.

7. Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obișnuiește-te să speli o dată la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului și buretele pentru fond de ten. Altfel, riști să creezi un mediu propice pentru bacterii și te vei întreba de ce tenul tău a devenit problematic.

8. Demachiază-te zilnic! Chiar și în lipsa machiajului tenul tinde să acumuleze impurități care trebuie curățate atent, pentru a păstra un aspect sănătos și luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feței cu apă este obligatorie, pentru că ajută la curățarea în profunzime a pielii și la revigorarea ei, oferindu-i un aspect proaspăt.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *