vineri , 18 iunie 2021

Opt tendințe majore în casa burlacului contemporan

acasafoto; unsplash.com

Se știe, bărbații sunt făpturi simple, nu au nevoie de multe lucruri pentru a fi fericiți. Însă burlacii secolului 21 au creat totuși o tipologie (destul de) diferită: călătoresc mult, au o dietă echilibrată sau chiar gătesc, fac sport, își clădesc o carieră sau au pornit din pasiune un business propriu, sunt independenți, foarte informați, conectați la lume, pretențioși și atenți la detalii. Au nevoie de spațiul lor propriu, pe care să-l definească cum vor și care să-i reprezinte, dar propria masă de biliard, tonomat sau hidosul clasicul bar din PAL și inox își trăiesc ultimele ceasuri ( a se citi ani).

Desigur, atributele locuinței burlacului rămân neschimbate: funcționalitate, minimalism și confort. Dar punerea în scenă s-a schimbat, practic s-a format o nișă a designului interior care se dedică exclusiv creării de spații și obiecte utile și plăcute de burlacul nostru contemporan. Liniile de producție s-au pus în mișcare, iar imaginația nu are limite.

1

Observăm astfel următoarele tendințe de amenajare, izvorâte din atributele mai sus menționate, împletite cu personalitatea, bunul gust și statutul bărbatului realizat cel puțin profesional:

Soluții de organizare și depozitare

Bărbatul din zilele noastre nu se mai înțelege bine cu dezordinea, cel puțin la nivel teoretic. Deține diverse colecții, echipament sportiv, haine scumpe, gadgeturi – are nevoie să și le țină în ordine, sortate și depozitate adecvat.

Suprafețe nefinisate

Bineînțeles, nefinisările intenționate evocă nonconformism, rațiune brută, spirit spartan șamd care, ce-i drept, dau atât de bine într-o casă de bărbat. Nefinisările neintenționate știm deja ce înseamnă. 🙂

Imprimeuri puține spre deloc și non-culori

Ambele pornesc din aversiunea bărbaților împotriva atâtor sute de culori, din care ei disting doar șase. Parțial adevărat, lipsa printurilor și alegerea griurilor, a brunului sau eternelor alb și negru îi reasigură de afirmarea și asumarea masculinității, să nu fie nici un dubiu aici!

2

Minim de textile

Textilele înseamnă extra confort, pufoșenie, căldură – prostii femeiești. Bărbatul adevărat umblă cu tălpile goale pe cimentul rece (vorbeam de nefinisări, da?), doarme dezvelit, stă pe scaune metalice. Ce-i aia perne decorative, covoare sau perdele? Singurele textile acceptate sunt lenjeriile de pat uni (gri, negre, albastre) și prosoapele.

Zona de distracție

Nu, bărbații nu vor renunța ever la distracție, însă acum zona aceasta este bine delimitată de restul funcționalităților. De obicei, se optează pentru amplasarea sau includerea ei in living, unde masa mare de cafea poate acomoda și pizze și beri, și echipamente pentru jocuri video, și un joc de cărți, și picioarele băieților.

Stil minimalist sau industrial

Mobilierul metalic brut, proletar, corpurile de iluminat fără abajururi sau cu neon sunt preferatele băieților, denotă masculinitate, utilitate și, de ce să nu recunoaștem, formează un stil aparte și ultramodern.

3

Îndrăzneală

Bărbații au început să-și asume riscuri vizuale în amenajări: fie adoptă câteva plante de care au grijă sau decorează un perete întreg cu țevi din cupru. Salutăm aceste inițiative, fiindcă exprimă individualism și curaj.

Tehnologie de dimensiuni mici

Cu excepția ecranelor, care devin din ce în ce mai mari și mai subțiri, tehnologia tinde spre minuscul, astfel încât băieții nu mai investesc în boxe mari și combine grele. Și cu cât o astfel de unealtă înglobează mai multe funcții, cu atât mai puține scule vezi azi în casele bărbaților. De asemenea, o altă tendință care ne place.

***

Pe Paula o puteți citi pe blogul ei, Kiki Concept, și o puteți urmări pe pagina ei de Facebook, un loc plăcut și plin de idei grozave!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus