miercuri , 29 noiembrie 2023

Ora Pământului, sărbătorită în lumea întreagă. Guvernul și Castelul Bran, în întuneric pentru un ceas

Earth Hour 2010

Planeta se pregătește să sărbătorească, sâmbăta aceasta, Ora Pământului, prilej cu care numeroase clădiri faimoase își vor stinge luminile, timp de o oră. În România, Ora Pâmântului va fi celebrată în 43 de oraşe. Capitala evenimentului este Timișoara, dar și Bucureștiul și alte orașe din țară vor lua parte la acțiunea mondială. 

Reprezentanții Castelului Peleș au anunțat deja că vor stinge peste 3000 de becuri, iar acest lucru se va întâmpla și la Castelul Bran, la Palatul Parlamentului, Ateneul Român şi Arcul de Triumf, Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, Muzeul Brukenthal din Sibiu şi Palatul Roznovanu din Iaşi. Ora Pământului are loc sâmbătă, în intervalul orar 20.30 – 21.30, au anunțat organizatorii campaniei, WWF România.

În Capitală, se vor stinge luminile, printre altele, la Parlament, Guvern, Ministerul Mediului, Palatul CFR, Primăria Capitalei, Biblioteca Centrală Universitară, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Italian, Centrul Ceh, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României (Palatul Regal), Muzeul Naţional „Grigore Antipa””, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Monumentul Aviatorilor şi Arcul de Triumf. De asemenea, în Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti, vor fi puse lumânări la toate ferestrele.

Și Turnul Eiffel va „dormi” timp de o oră

În lume, marile edificii precum Taj Mahal, Turnul Eiffel, Empire State Building şi Kremlinul vor fi cufundate, de asemenea, în întuneric, sâmbătă seară.

Proiectul Ora Pământului a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007, în Australia. În acel an, expresia la ordinea zilei a fost „stinge lumina pentru binele planetei”, iar scopul acţiunii a vizat conversia către energiile regenerabile.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *