vineri , 14 mai 2021

„Pasărea măiastră”, cu Adriana Trandafir, vine la Teatrul de pe Lipscani

Pasarea maiastra

Teatrul de pe Lipscani are plăcerea de a vă invita, în data de 31 mai, ora 19:30, la reluarea spectacolului de succes al Adrianei Trandafir, „Pasărea măiastră – Maria Tănase”. Spectacolul, cu care actriţa a făcut istorie încă din anii ’80, câştigând numeroase premii şi distincţii, este prezentat în premieră pe scena Teatrului de pe Lipscani şi este, în acelaşi timp, primul spectacol ce face parte din noul proiect cultural al teatrului, intitulat „Mari actori în recital” – un proiect ce va aduce pe scena Sălii Mari a Teatrului de pe Lipscani mari artişti români în recitaluri deosebite.

În Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mândria românilor se numeşte Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei gravă, profundă, a rămas de neuitat. Oameni simpli şi personalităţi proeminente, contemporanii ei, au văzut în această cântăreaţă inimitabilă o adevărată regină a cântului folcloric autentic.

Teatrul de pe Lipscani vă invită să deschideţi porţile timpului şi să păşiţi prin ele, alături de Adriana Trandafir, în acest spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul „Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc. Poftiţi, aşadar, la un regal muzical-teatral de excepţie, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

“…jocul actriţei cu nume de floare, nerv, glas şi reflecţii presărate între tăceri, impune prin naturaleţe, farmec, distincţie, înţelegere în interior a unui destin care a trecut peste praguri şi vămi, spre a răzbate…” (George Chirilă)

“…în raza recitalurilor exponenţiale se înscrie Pasărea Măiastră, de la Teatrul Odeon, reîntânlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, în complexele stări întruchipate. Surâsul şi lacrima, adâncul teluric şi poezia diafană sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate şi adevăr.

Adriana Trandafir, magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc…” (Ion Toboşaru)

Biletele se pot procura de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00, şi online, de pe www.bilete.ro.

Preţul biletului: 35 de lei

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus