vineri , 16 aprilie 2021

Pasiune și exotism: Piața Jemaa El-Fna din Marrakesh

Main

Marrakesh a fost dintotdeauna o destinație adorată de călătorii hedoniști, dornici de exotism și discreție. Al patrulea oraș al Marocului – după Casablanca, Fes și Rabat – Marrakesh este azi un loc unde orice muritor s-ar simți norocos să petreacă măcar o zi. Cel care ajunge în inima acestui creuzet de vechi culturi și influențe ar trebui să trăiască și experiența unei vizite în Piața Jemaa El-Fna.

Situat în apropiere de bariera munților Atlas, Marrakesh pare un oraș imaginar. Numele său, care provine din limba berberilor, înseamnă „Pământul lui Dumnezeu”, iar cei care l-au vizitat pot spune cu mâna pe inimă că nu există pe lume un alt loc la fel. Principala sa piață, Jemaa El-Fna, se numără printre favoritele localnicilor și ale turiștilor, care nu concep să nu-și petreacă cel puțin o seară în atmosfera sa bogată. Despre Jemaa El-Fna se spune că oferă cel mai impresionat spectacol uman văzut vreodată: marocani cu șerpi în jurul gâtului, povestitori gata să-și depene istoriile celor care vor să-i asculte, dansatori și vânzători ambulanți sunt printre cei pe care-i veți întâlni în faimoasa piață. Peste toate, zumzetul și miresmele îmbietoare ale pieței de mărfuri din apropiere, cunoscută sub numele de souk.

Jemaa El-Fna rămâne locul preferat al tuturor celor care ajung la Marrakesh. În timpul zilei, piața este ocupată cu precădere de comercianții de sucuri proaspete, de tinerii care plimbă maimuțe de dragul turiștilor, de vânzători de apă îmbrăcați în costume tradiționale și de posesorii de șerpi, care abia așteaptă turiștii suficient de curajoși să se fotografieze cu temutele creaturi. Spre după-amiază, distracția se schimbă: șerpii dispar alături de stăpânii lor, iar piața devine mai aglomerată odată ce își fac apariția dansatorii, povestitorii, magicienii sau vracii – buni cunoscători ai ierburilor locale. Noaptea, Jemaa El-Fna se transformă într-un adevărat parc de distracții exotice, înțesat de oameni cuceriți de tumultul său flamboaiant.

O experiență demnă de pus la colecție!

Marrakesh

Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna
Marrakesh, Jemaa El-Fna

Foto: graffidigusto.blogspot.com, www.canellatour.com, www.viator.com, www.amtravelite.com, www.pavonerisorse.it

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus