miercuri , 15 august 2018

Paste în sos de roşii, cu ciuperci şi brânză

Pasta

Gătim azi ceva rapid şi bun! Pastele merg grozav cu sos de roșii, așa că vă propun o rețetă delicioasă!

Cu fac eu pastele astea? Vă zic imediat! Pun cinci gogoloaie de paste late la fiert, timp de șapte minute. Separat, pregătesc sosul: amestec sosul de roşii cu sare, piper, oregano, busuioc şi rozmarin. Curăț şi patru-cinci căţei de usturoi, pe care-i tai rotocoale mici, mici de tot şi le las în aşteptare până le vine rândul. Rad şi nişte brânză de capră, pe care o pun la final peste paste în farfurie.

Apoi, iau cam doi pumni sănătoşi de ciuperci. Da’ sănătoşi să fie pumnii ăia! Le tai şi le călesc la foc iute în tigaie un minut, dar nu mai mult, că-i vai de fundu’ lor! Pun sosul cu grijă peste ciuperci şi amestec neapărat cu o paletă din lemn. Pun şi ultimul musafir la încins, adică regele usturoi. Încă unul sau două minute la foc iute, şi după ce s-au cunoscut toate ingredientele, sting focul. Numai bine, ca şi pastele sunt gata şi le scurg de apă. Le adaug peste sos, amestec oleacă şi gata!

Azi am mâncat singur. Prea bune. Mai ales că n-am uitat să presar deasupra pastelor și brânza de capră rasă mai devreme. Poftă mare, prieteni!

Foto: cookingwhims.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus