miercuri , 28 iulie 2021

Peeling cu enzime, pentru un ten curat și echilibrat

Peeling1

Peeling-urile cu enzime  sunt o alternativă a peeling-urilor chimice, mai ales pentru persoanele care au o piele extrem de sensibilă sau pur şi simplu foarte subţire. Acest tip de tratament se bazează pe aplicarea unui exfoliant enzimatic, care induce exfolierea controlată a stratului superficial al epidermului format din celule moarte, şi ajută astfel la îmbunătăţirea texturii pielii, aceasta devenind mai luminoasă.

Peeling-urile pot fi diferenţiate în patru mari categorii: natural, uşor, mediu şi profund, acestea fiind indicate în cazul mai multor afecţiuni, printre care acneea de gradele I-IV, hiperpigmenații ale pielii, fotoîmbatranire, riduri şi linii fine, piele hipersensibilă.

Sfatul specialistului

Peelingul cu enzime dă rezultate excelente după aplicări multiple (şedinţe diferite) şi ne putem pregăti pielea pentru acest tratament cu ajutorul unui prepeel efectuat acasă, realizat cu două-trei săptămâni înainte de peeling-ul la salon, care se realizează în 30-40 de minute. Peeling-ul uşor poate fi făcut săptămânal, cu o perioadă de refacere de o zi sau două, nivelul de risc al tratamentului fiind foarte scăzut.

„Pe lângă pregătirea pentru efectuarea procedurii la salon, eu le mai recomand clientelor şi să folosească în perioada de tratament creme emoliente, bogate în enzime şi compuşi naturali, care ajută la refacerea ţesutului, la o hidratare intensivă. Există foarte multe produse de acest fel, care au la baza ingrediente activi din extracte de plante şi sunt capabile să refacă ţesutul”, explică Delia Laios, cosmetician în cadrul Smile Factory.

Beneficiile tratamentului

Peelingurile cu o concentraţie de 10%, 20% şi 30% sunt peelinguri uşoare, ce conferă rejuvenarea facială, îmbunătăţesc aspectul epidermului şi hiperpigmentările solare şi reduc totodată comedoanele, fiind potrivite pentru cei cu problemele uşoare, nu foarte grave, ale pielii.

Peeling-urile concentrate, la rândul lor, au la bază acid saliciclic, acid mailic, acid lactobionic şi acid lactic, reuşind să aducă rezultate vizibile în diferitele probleme ale pielii. În cazul celor care au ten acneic sau cu riduri, de exemplu, tratamentul acţionează puternic, diminuând excesul de sebum, semnele de îmbătrânire şi cicatricile moderate.

De asemenea, terapia cu enzime reduce vizibil liniile fine, dar şi profunde, garantând rezultate bune chiar şi în problemele de depigmentare, deoarece curăță în profunzime porii şi previne formarea de puncte negre şi albe.

Cei care se luptă cu acneea vor găsi un real ajutor în acest tratament, deoarece controlează exploziile acneice şi reduce severitatea lor, dovedindu-se a fi o soluţie pe termen lung în tratamentul pielii acneice şi grase. Se va observa, în plus, accelerarea procesului natural de exfoliere a pielii, stimularea sintezei de colagen nou, precum şi îmbunătăţirea texturii pielii, îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea refacerii celulare.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus