duminică , 24 septembrie 2023

Pictorița Ștefania Nistoreanu expune pentru prima dată în Austria

stefania nistoreanu

Pictorița Ștefania Nistoreanu, care s-a remarcat în ultimii ani în arta românească prin lucrările sale cu totul inedite, expune pentru prima dată în Austria, în cadrul unui eveniment ce are loc, zilele acestea, la Openair Galerie din apropiere de Viena.

Ștefania este singura artistă de origine română invitată să-și prezinte lucrările în cadrul acestei expoziții, care se desfășoară între 11 și 12 iunie, în orașul austriac Bad-Fischau Brunn, situat la 50 de kilometri de Viena. Totodată, pictorița ia parte la un atelier artistic premergător vernisajului, ce are loc în perioada 6 – 10 iunie.

Ștefania Nistoreanu are 34 de ani, a studiat la Universitatea Națională de Arte din București, iar de mai bine de șapte ani trăiește și pictează la Brașov. Lucrările ei au fost expuse în mai multe galerii de sub Tâmpa și din Capitală, precum și în alte orașe din România și de peste hotare. Cele mai recente participări ale artistei la expoziții în străinătate sunt cele din Luxembourg și Budapesta, unde a luat parte la un eveniment organizat de Institutul Cultural Român.

În cardul expoziției din Austria, Ștefania va prezenta aproximativ 20 de lucrări cu teme abstracte sau fantastice, care aduc în atenția privitorului scheme subtile, inspirate din fizica cuantică, extrem de vii în contextul social actual.

openair galerie viena

Ştefania Nistoreanu abordează pânza într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, într-un stil aproape imposibil de definit. Picturile ei poartă amprenta unei imaginaţii fecunde, dublată de o excepţională fineţe artistică. „Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar, uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.

***

www.stefanianistoreanu.ro

Ștefania Nistoreanu pe Facebook

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *