vineri , 14 mai 2021

Pilotul Adrian Iovan a murit într-un accident aviatic

AI

Pilotul Adrian Iovan a murit, luni seara, în urma unui accident aviatic care a avut loc în Munții Apuseni. Pilotul, care se afla la manșă, și-a pierdut viața dupa ce a trebuit să efectueze o aterizare forțată.

Identitatea lui Adrian Iovan a fost confirmată, cu câteva minute în urmă, pentru Antena 3, de un pădurar aflat printre persoanele care au participat la operațiunea de salvare a victimelor. Iovan pilota un avion de mici dimensiuni, care transporta personal medical de la București la Oradea. În aparatul de zbor se aflau șapte persoane. În afară de pilot, o femeie aflată până de curând în stare critică a decedat, de asemenea.

Padurarul Todea Argentin l-a găsit mort pe pilotul Adrian Iovan

Prima persoană care a ajuns la locul prăbuşirii aparatului de zbor este Todea Argentin, de profesie pădurar. Acesta a confirmat, în această seară, că pilotul Adrian Iovan este decedat. În ceea ce proveşte cea de-a doua victimă, un medic rezident de sex feminin, se afla în stare foarte gravă în momentul în care echipele de salvare au ajuns la faţa locului. Autorităţile au confirmat că şi această a doua victimă a încetat din viaţă.

Adrian Iovan pilota un aparat de zbor de tip Birtten Norman 2, care a decolat, luni, de la Bucureşti, în direcţia Oradea, având la bord mai mulţIi medici de la spitalele „Sf. Maria”, Fundeni şi Elias, precum şi unul de la o unitate sanitară din Oradea.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apropierea localităţii Fântânele, în judeţul Cluj, într-o zonă montană. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Administraţiei şi Internelor, pilotul Adrian Iovan ar fi încercat o aterizare forţată, pentru a evita riscul unei prăbuşiri iminente. Echipajul a anunţat prin telefonul mobil că urmează ca avionul să aterizeze forţat. Un comunicat oficial al Ministerului de Interne precizează că aparatul de zbor, de mici dimensiuni, este dotat cu două motoare şi că atinge o viteză de croazieră de 257 de kilometri pe oră. Aparatul poate transporta maxim opt pasageri. În jurul orei 16:16, unul dintre pasageri a comunicat telefonic prăbuşirea aparatului de zbor. Potrivit unor surse, cauza accidentului ar fi fost efectuarea unei manevre gresite a pilotului, care a făcut ca aparatul de zbor să piardă altitudine. Timp de aproape cinci ore, peste 70 de pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti şi salvamontişti, au căutat locul exact in care se afla avionul, pentru a recupera victimele. Căutările au avut loc în condiţii extreme, prin zăpada care, în anumite zone ale traseelor parcurse, depășea un metru grosime, iar zonele scotocite se aflau în pantă. La ora redactării acestei ştiri, mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD se deplasau la locul accidentului pentru a-l descarcera pe Adrian Iovan şi pentru a recupera trupul neînsufleţit al acestuia.

Adrian Iovan avea 55 de ani. El a fost soțul creatoarei de modă Romanița Iovan, cu care avea un copil în vârstă de opt ani, Albert.

Iovan a murit la peste opt ani de la evenimentele din Cartierul Primăverii

Adrian Iovan a intrat în atenţia opiniei publice la sfârşitul anului 2005, atunci când era căsătorit cu creatoarea de modă Roamaniţa Iovan. Bogdan Iancu, un tânăr despre care autoritățile au precizat că venise să fure din casa soţilor Iovan, a fost împuşcat de pilot pe terasa garajului locuinţei, cu o armă de vânătoare. Totul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 7 octombrie 2005, când Bogdan Iancu a fost surprins de Adrian Iovan in locuință, după care a încercat să fugă pe o uşă care făcea accesul pe terasa aflată deasupra garajului şi, de acolo, să coboare în curte pe o ţeavă de gaz.

Adrian Iovan l-a urmărit pe intrus, având asupra sa o armă de vântoare, şi l-a împuşcat în cap. Varianta oficială a Poliţiei şi Parchetului, de la vremea respectivă, a fost aceea potrivit căreia arma s-a descărcat accidental în timp ce Adrian Iovan a încercat să-l lovească pe Bogdan Iancu peste mâini, cu teava puştii, pentru a-l determina să nu se mai ţină de ţeava de gaz. În decembrie 2007, după un proces care a durat doi ani, intentat de Mihaela Bălănel, sora lui Bogdan Iancu, Adrian Iovan a scăpat cu neînceperea urmăririi penale pentru omor, cazul fiind clasat ca o situaţie de legitimă apărare.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus