joi , 7 decembrie 2023

Poeta Maya Angelou a murit

Maya

Poeta americană Maya Angelou, de asemenea cunoscută activistă pentru drepturi civile, a murit recent, la vârsta de 86 de ani.

Presa internațională anunță că poeta s-a stins din viață în locuința sa din Winston-Salem din Carolina de Nord. Acum câteva zile, ea și-a anulat prezența la un eveniment care a avut loc în Houston și unde urma să primească un premiu pentru întreaga activitate.

Maya Angelou a fost poetă, scriitoare și autoare de piese de teatru. Ea rămâne cunoscută și pentru activitatea sa susținută în lupta pentru dobândirea de drepturi civile pentru persoanele de culoare. Artista a fost prietenă apropiată a activistului Martin Luther King.

De mai bine de 30 de ani, poeta locuia în Winston-Salem, în Carolina de Nord, unde preda la catedra de studii americane, la Universitatea Wake Forest.

Unele dintre cele mai iubite opere ale autoarei rămân cele două volume autobiografice – „I Know Why the Caged Bird Sings” şi „All God’s Children Need Traveling Shoes”. Cartea sa de poezii „Just Give me a Cool Drink of Water Fore I Die” a fost nominalizată la premiul Pulitzer.

Prin volumele pe care le-a semnat, prin lupta sa permanentă pentru drepturile persoanelor de culoare și prin simpla ei prezență, Maya Angelou a influențat foarte mulți oameni, reușind să îmbunătățească percepții și să schimbe mentalități.

Foto: clclt.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *