duminică , 24 septembrie 2023

Porphyras, brand de design de porțelan pictat manual, a fost prezent la New York Tabletop Market

1

Brandul românesc Porphyras și-a prezentat produsele la New York Tabletop Market, cel mai mare târg de design de pe piața nord-americană. Evenimentul, cu o tradiție impresionantă de 40 de ani, s-a desfășurat recent, timp de trei zile, în clădirea Forty One Madison din centrul Manhattan-ului.

Acest târg polarizează branduri de lux din piața internațională de design (produse home&deco și de lifestyle). Cele mai prestigioase companii din domeniul „Art de la Table” expun aici cele mai noi colecții în celebra clădire cu 23 de etaje (construită în 1974 de Emery Roth & Sons). Vizitatorii sunt profesioniști în domeniu, designeri de interior și presă. Printre expozanții cu nume sonore la nivel mondial, Porphyras a făcut cinste Romaniei cu un film de prezentare pe care îl puteți viziona aici.

4

Prin dezideratul Your personal designer on porcelain, Porphyras, care s-a înființat în 2011, reprezintă un univers al porțelanului pictat manual, în care frumusețea, originalitatea și utilitatea se regăsesc în același loc. Numele Porphyras provine de la roca de porfir, care este foarte rară, de culoare roșie-purpurie, se găsea în Sahara și era foarte scumpă în antichitate; totodată, este un nume cu o rezonanță elegantă și exotică, mai precis grecească, si cu o scriere sofisticată care reprezintă conceptul de autor. În plus, porfira este purpura, asociată cu regalitatea, raritatea și neprețuitul.

3

Desenele de pe produsele Porhyras spun povești, având simboluri și mesaje care se armonizează cu proprietarul obiectului. Seturi de ceai sau de cafea, de mic dejun, căni, seturi pentru baie, casete de bijuterii se reunesc în colecții cu denumiri expresive, pline de poezie: AltaModArte, Mătase indiană, Grădina deliciilor, Răcoare tropicală, Les Fleurs du Bien, Arlechino, Diafan marin, Byzantine.

O colecție exclusivistă – Breakfast at Teaffany’s – surprinde prin îmbinarea sticlei cu porțelanul, rezultând un obiect care poate reinventa ritualul dedicat cafelei, ceaiului sau chiar a lichiorului fin.

2

Și pentru că motivele decorative românești reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație, s-a născut, în mod firesc, colecția Tradițional românesc, foarte apreciată într-o perioadă în care se pun în valoare tradițiile noastre.

Semnat de

Un comentariu

  1. Ce interesant felul cum scri!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *