vineri , 16 aprilie 2021

Poveștile regilor României, în ediții speciale dedicate Zilei Regalității

regele-carol-I

Au scris istoria modernă a României cu oțel si sânge, au înțeles că destinul unei țări înseamnă și onoare și jertfă, s-au confundat cu idealurile unei națiuni și au câștigat prețuirea unui popor, luptând pentru independența sa. Sunt regii României,  iar Digi24, singura televiziune de știri care emite full HD, în rețeaua RCS & RDS,  le acordă, pe parcursul acestei  săptămâni, și în mod special, în ziua de vineri, 10 mai, ample spații în programele de știri, în cadrul campaniei „10 Mai, Ziua Independenței, Ziua Regalității”.

În exclusivitate și în premieră, Digi24 face un portret al Principelui Nicolae. Principesa Margareta își amintește și ea de anii copilăriei, de tatăl său și de suferințele acestuia, exilat departe de țară. Într-o serie de materiale pentru care s-a muncit câteva luni, difuzate in Jurnalele de știri, vor fi dezbătute și  demontate miturile comuniste cu privire la familia regală- caricaturi, mitul trenului plin cu averi, cel al fugii Regelui.

Dincolo de poveștile de cancan și detalii spumoase din istoria monarhiei, se ascunde adevărul istoric. Vineri, 10 mai, pe parcursul întregii zile, Digi24 difuzează o serie de reportaje care spun povestea „Regilor României”. În cursul întregii zile, telespectatorii vor afla ce a însemnat regalitatea pentru România, cum a făcut diferența familia regală în politica internă și externă, deseori prin sacrificiul personal. Echipele Digi24 au filmat în locurile speciale unde au locuit sau locuiesc regii României, precum Palatul Regal si Palatul Elisabeta, din București, castelele Peleş, Bran, Balcic sau Savârşin.

Ion Caramitru, istoricii Alin Ciupla, Andrei Pippidi, Lucian Boia, Filip Iorga, Diana Mandache, avocatul Casei regale, Adrian Vasiliu, vorbesc și ei despre regalitatea din România. La orele 17.00 și 22.00 vor avea loc dezbateri în direct pe tema Regalității în România.

Astăzi, despre domnia lui Carol al II-lea

Mai mult, Digi24 acordă o importanță deosebită Zilei Regalității și, pe parcursul întregii săptămâni, începând cu 6 mai, urmărește istoria interzisă a monarhiei din România.

În a doua zi de Paște, Digi24 a conturat portretul primului domnitor devenit rege, Carol I, artizanul independenţei României. Marţi, seria dedicată regilor României a continuat cu portretul lui Ferdinand I, cel care a înfăptuit Marea Unire, miercuri, 7 mai, Digi24 vorbește despre o domnie controversată, cea  a lui Carol al II-lea, iar joi telespectatorii vor vedea istoria de viață a ultimului rege in viata al României, Mihai I.

Întreaga săptămână destinată instituţiei monarhice se încheie pe 10 mai, de la ora 22.00, cu o ediţie specială a emisiunii „Imparţial”, alături de Luca Niculescu şi invitaţii săi.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus