marți , 5 decembrie 2023

Preselecție Romanian Short Waves, pentru Festivalul de Film de la Cannes

AS

Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurt-metraje a programului Romanian Short Waves – 6 . Programul va fi prezentat în perioada 15 – 26 mai 2013, în secțiunea Short Film Corner din cadrul celei de a 66-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.

Preselecția pentru programul Romanian Short Waves este organizată de către Asociația Secvențe și va fi realizată de un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc.

Fiecare companie care are experință în producția de scurt-metraje și rezultate obținute la marile festivaluri pot propune un titlu pentru lista finală care va fi inclus automat. Pentru filmele de școală și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către juriul menționat mai sus.

Cei interesați sunt invitați să trimită, pâna la data de 31 martie 2013, filmele pe DVD însoțite de formularul de participare, ce poate fi găsit pe pagina de facebook Romanian Short Waves 2013, la adresa:

Centrul Național al Cinematografiei
Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, București 010026, în atenția doamnei Alina Sălcudeanu.

Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1. Durată maximă de 20 de minute

2. Produse după data de 1 ianuarie 2012

3. Subtitrate în limbile engleză sau franceză

4. Un singur scurtmetraj / regizor

Realizatorii scurt-metrajelor selecționate vor trebui să prezinte până cel târziu la data de 3 aprilie o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.

Programul Short Waves, susținut de Asociația Secvențe din 2008

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurt-metraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Romanian Short Waves este un program care urmărește promovarea filmelor independente și a celor de școală și este susținut de Asociatia Secvențe înca din anul 2008. Alături de participarea la Short Film Corner, la ediția 2012 scurt-metrajele selecționate au fost proiectate și la Les Film de Cannes a Bucharest (octombrie 2012) și Stufstock (iulie 2012).

Pentru detalii despre preselecție și condițiile de participare, îi puteți contacta pe reprezentanții Asociației Secvenețe, la adresa asoc.secvente@gmail.com; Dan Burlac – Director Program și Andrei Dobrescu – Coordonator Romanian Short Waves.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *