miercuri , 29 noiembrie 2023

Primul interviu al fostului președinte egiptean Hosni Mubarak după înlăturarea de la putere

HM

Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak este convins că generațiile următoare îl vor judeca „în mod corect”, după cum declară în primul său interviu de după înlăturarea de la putere din februarie 2011.

„Istoria va fi martoră şi va judeca, sunt convins că generaţiile viitoare mă vor judeca în mod corect”, a declarat Mubarak în interviul acordat ziarului Al-Watan. Totodată, fostul lider egiptean a spus că este prematur să se pronunțe în privința președintelui islamist Mohamed Morsi. „Nu vreau să vorbesc despre Mohamed Morsi. Nu pot vorbi, dat fiind că este un nou preşedinte, care exercită atribuţii dificile şi nu trebuie judecat acum”, a declarat Mubarak. „Sunt foarte, foarte trist pentru egiptenii săraci. În timpul mandatului meu de preşedinte, eu am protejat persoanele cu venituri mici, nu am luat măsuri împotriva lor”, a subliniat fostul președinte al Egiptului.

Hosni Mubarak a fost constrâns să demisioneze, în februarie 2011, pe fondul unor revolte populare. În vârstă de 85 de ani, el este inculpat pentru complicitate la uciderea a sute de manifestanţi şi acte de corupţie, noul său proces începând sâmbătă la Cairo. După o perioadă petrecută în spital, din cauza unor grave probleme de sănătate, Mubarak a fost transferat de la spitalul militar Maadi din Cairo la Penitanciarul Tora.

Foto: www.cnn.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *