sâmbătă , 28 mai 2022

Propunerea „I love…”: weekend cu aromă de vanilie

IMG_5520

Vanilia mă duce cu gândul la orele târzii din nopţile reci de iarnă, luminate discret de lumânările parfumate aşezate la baza brăduţului împodobit; la porţia generoasă de orez cu lapte cu care mama mă răsfaţa când eram de-o şchioapă, la “Addict”-ul lui Dior de care sunt pur şi simplu dependenşi care a pus, şi el, piatra de temelie a unora dintre cele mai …vanilinate nopţi pe care le poate găti” un bucătar priceput. Iar îngheţata cu vanilie este plăcerea nevinovată a zilelor caniculare de vară, răsfăţul suprem în stare să gâdile toate simţurile, mai ales dacă este savurata în doi.

Răsfoind Google-ul am aflat că aztecii condimentau ciocolata cu vanilie pentru creşterea apetitului sexual, şi indienii o foloseau ca medicament, atribuindu-i efecte stimulative pentru inimă; în plus, ea alungă stresul şi diminuează suferinţele cardiace. Studiile arată că masajul corpului cu ulei de vanilie relaxează şi calmează tensiunea psihică, reduce stările de anxietate, agitaţie şi nelinişte, lucruri care, de asemenea, ajută la buna funcţionare a inimii. Eugenolul din compoziţia boabelor de vanilie are efect antiseptic şi de anestezic local, reduce febra şi lupta împotriva infecţiilor. Aroma provenită din esenţa naturală de vanilie are un puternic efect antidepresiv. Se recomandă ca persoanele care suferă de depresie să adauge în apa de baie câteva picături de esenţă de vanilie.

Se anunţă un weekend ploios şi încă rece, iar propunerea LaRevista.ro pentru un răsfăţ al simţurilor este gama de cosmetice cu vanilie şi îngheţată a brandului „I love…”, „Vanilla & Ice Cream”. Reţeta pentru o seară perfectă de SPA la domiciliu începe cu o baie plină cu spumă vanilinată, continuă cu o exfoliere delicată a pielii, iar mai apoi cu o hidratare ca la carte cu untul pentru corp.

Mai lipseşte un capuccino cu aromă de vanilie alături de care să răsfoiţi interviurile pe care scriitoarea Isabel Allende, artistul Rick Allison, scriitorul mexican Juan Pablo Villalobos sau jurnalistul american Lawrence Grobel le-au acordat, în exclusivitate, pentru LaRevista.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus