joi , 30 noiembrie 2023

Radu Beligan a murit, la vârsta de 97 de ani

radu beliganfoto

Actorul Radu Beligan a murit miercuri, la Spitalul Elias din București, la vârsta de 97 de ani, au declarat reprezentanții unității sanitare.

Beligan fusese internat la Elias vineri, din cauza unor probleme de sănătate cauzate de vârsta sa înaintată. Celebrul actor a decedat în jurul orei 13.00. „Pacientul se afla într-o stare de degradare biologică în contextul vârstei avansate. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea şi controlul funcţiilor vitale, cât şi confortul fizic şi psihic adecvat situaţiei date. Decesul a avut loc miercuri, 20 iulie, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat pentru mediafax.ro doctoritța Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 și a fost cel mai longeviv actor aflat încă în activitate. El a interpretat numeroase roluri în teatru, film, televiziune și radio. Ca regizor, este cunoscut pentru spectacolele „Egoistul”, „O scrisoare pierdută”, „Străini în noapte” sau „Doctor fără voie”. Beligan a fost directorul Teatrului de Comedie din București și al Teatrului Național. De asemenea, a fost profesor la Institutul de Teatru şi Film şi membru de onoare al Academiei Române, în semn de recunoaştere a activităţii sale în domeniul artei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *