vineri , 1 decembrie 2023

Raportul TVR, respins de Parlament. Claudiu Săftoiu și-a dat demisia

 CS

Raportul de activitate al SRTV pe 2012 a fost respins, marţi, de plenul Parlamentului, astfel că întreg Consiliul de administrație al televiziunii publice a fost demis.

Marți, raportul de activitate al SRTv pe anul 2012 a fost respins de parlamentari cu 21 de voturi „pentru”, 262 voturi „împotrivă” şi 10 abţineri. Astfel, Consiliul de administraţie al TVR a fost demis, a anunțat președintele Camerei Deputațior, Valeriu Zgonea. Totodată, președintele-director al SRTv Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţie. El a cerut însă menţinerea funcţionării actualului Consiliu de Administraţie al televiziunii publice, anunță mediafax.ro.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de circa 620 de milioane de lei la 31 decembrie 2012, reprezentând datorii fiscale, dar şi obligaţii de natură comercială care au o vechime de cel puţin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.

TVR a încheiat 2012 cu un deficit brut de 146.837.955 lei (34.148.362 euro), cu 9,15% mai mic faţă de 2011, însă televiziunea şi-a încheiat activitatea anul trecut „cu principalul obiectiv îndeplinit”- situaţia financiară a instituţiei a fost „echilibrată”, potrivit raportului de activitate al SRTv.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *