miercuri , 29 noiembrie 2023

Răsfăț sănătos: smoothie cu banană, ananas, iaurt și goji

smoothieFoto: rotinrice.com

(P) Sănătoase și ușor de luat cu noi în geantă, la birou sau la sală, băuturile smoothie sunt o sursă de energie la micul-dejun și pot lua locul unei gustări de după-amiază sau al unui desert. Grație combinației deseori delicioase de fructe și legume pe care o conțin, ele ne asigură un aport important de proteine, vitamine și minerale. Și-n plus, nu îți trebuie o diplomă ca să le prepari!

Când am fost în America, unul dintre locurile unde îmi plăcea deseori să merg era un restaurant cu mâncare bio și băuturi tip smoothie. Zeci de feluri de smoothies îți făceau cu ochiul din meniu, atat de diverse și de apetisante, încât cu greu te puteai hotărî la unul singur. Așa că am încercat mai multe, toate preparate cu iaurt, pentru că îmi place la nebunie tenta aceea cremoasă pe care le-o conferă. Preferatul meu conținea banană, măr, ananas și goji, și pentru că m-a interesat rețeta, v-o împărtășesc azi, s-o puteți proba și voi acasă.

Ingrediente pentru o porție:

O banană

Un măr (puteți păstra coaja)

Cinci rondele de ananas

O mână de fructe goji uscate

80 – 100 de grame de iaurt (cu cât e mai gras, cu atât băutura va fi mai cremoasă)

O lingură de lapte rece

E simplu: amestecați toate fructele într-un blender, iar apoi adăugați iaurtul și laptele și amestecați din nou, până ce băutura capătă consistența pe care o doriți. Dacă nu e destul de dulce (deși mă îndoiesc), îi puteți adăuga puțină miere sau sirop de agave sau ștevie. Dacă e prea consistent, mai puteți turna puțin lapte și se va subția, iar dacă-l vreți rece, aruncați și câteva cuburi de gheață să se împrietenească la final cu fructele!

Avance Collection de la Philips – mult mai mult decât un blender

Robot de bucatarie 1

Pe lângă fructe, legume și eventual iaurt, ca să preparați un smoothie aveți neapărat nevoie de un blender. Ei bine, pe site-ul Philips am găsit mult mai mult decât un blender! Iertați-mi ignoranța în ce privește astfel de aparate, dar pe cuvânt că habar nu aveam că există un robot de bucătărie care poate frământa aluat pentru pâine și pizza, care amestecă fructe, pasează legume și sparge gheața și, în plus, toacă, rade și granulează orice tip de ingredient, de la legume până la carne și brânză! Stați așa, că nu am terminat: separat, are și o râșniță de cafea, ciocolată, nuci şi alte ingrediente uscate. Toate astea, într-un singur aparat!

Robot de bucatarie 2

Nu l-am încercat, nu știu cât de ușor este de utilizat, dar m-ar încânta teribil gândul că aș avea un blender pentru fructe și legume, o mașină de tocat, un storcător de fructe și o râșniță de cafea și alte boabe aromate – toate adunate într-un dispozitiv unic, căruia i-aș face loc de cinste în bucătărie.

Încă un bonus pentru aparatul Avance Collection de la Philips: bolul și toate accesoriile se pot spăla în mașină. Puteți vedea aici oferta Philips pentru roboți de bucătărie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *