joi , 30 noiembrie 2023

Record pentru o pictură de Theodor Aman, la o licitație Artmark

Art

Capodoperele miniaturale ale pictorului Theodor Aman au rescris istoria Vechilor Maeştri pe piaţa de artă, odată cu Licitaţia Colecţiei Dr. Ioan Chisăliţă. În seara de 28 mai, la Artmark s-a înregistrat un nou record pentru o operă de Aman: 42.500 de euro, pentru tabloul de mici dimensiuni (23.5 x 14 cm) intitulat „Veneţiană”.

Surpriza serii pentru iubitorii de artă de la Athénée Palace Hilton a fost spectacolul a nu mai puţin de patru tablouri semnate de Aman, al căror preţ total s-a situat la valoarea de 112.000 de euro, aproape dublul estimărilor maxime ale experţilor evaluatori.

În urma rezultatelor obţinute în Licitaţia din 28 mai, cota artistului Theodor Aman a crescut fulminant în Indexul pieţei de artă, ceea ce, pentru colecţionarii profesionişti, reprezintă o confirmare pentru trendul curent în piaţă, soliditatea investiției în Vechii Maeştri ai picturii românești (sec. XVIII-XIX).

Alte opere valoroase care au atins valori ridicate în cadrul Licitaţiei Artmark dedicate Colecţiei Dr. Ioan Chisăliţă din Sibiu au fost: Ştefan Luchian – 55.000 de euro, pentru “Interior cu garoafe“, şi Nicolae Grigorescu – 50.000 de euro, pentru „Ciobănaş pe Valea Doftanei”.

Sesiunea de licitaţii rezervată de Artmark sfârşitului de mai continuă cu un eveniment cu totul special în lumea pieţei de artă: Licitaţia „Cei mai iubiţi dintre pământeni“, dedicată Zilei Copilului, eveniment aflat la a treia ediţie care se desfășoară joi, 30 mai, de la ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

Foto: Artmark

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *