duminică , 25 iulie 2021

Referendum privind eutanasierea câinilor vagabonzi. Oprescu: Voi face exact ce vrea populația

Oprescu1

Sorin Oprescu a anunțat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendm privind eutanasierea câinilor vagabonzi, primarul general al Capitalei menționând că va face „exact ce vrea populația”.

Sorin Oprescu a precizat că a convocat o şedinţă a Consiliului General al Municipalității București pentru vineri. Referendumul ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie. Potrivit edilului-şef al Capitalei, referendumul va avea o singură întrebare, respectiv „Sunteţi de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân – n.r.)?”.

Primarul Capitalei a mai spus că, dacă bucureștenii se vor pronunța pentru eutanasierea cățeilor vagabonzi, atunci el va putea „pune presiune” pe parlamentari, pentru ca aceștia să adopte un act normativ „cum vrea poporul” în privința acestei probleme.

Întrebat cum va vota la referendum, Oprescu nu a dorit să răspundă, ci a precizat că-și va face publică opțiunea după referendum.

Decizia referendumului privind eutanasierea câinilor vagabonzi din București vine după ce, luni, un copil de patru ani a murit după ce fusese atacat de căței maidanezi, în apropierea Parcului Tei din sectorul 2 al Capitalei. Fratele copilului a fost și el mușcat de picior, el reușind să fugă și să-și anunțe bunica.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus