joi , 7 decembrie 2023

Rețetă rapidă și ingenioasă: chec-aperitiv

Chec

Nu mai e o noutate ca ai noștri copii sunt foarte diferiți de ceea ce eram noi la vârsta lor. Îşi petrec altfel timpul liber, au alte pasiuni şi e o problemă reală dacă nu au adresă de email sau cont de Facebook.

Aşa că atunci când o văd pe fiica mea că are hobby-uri precum advertising-ul sau reclamele, mă văd nevoită să spun, prematur, ca bunica, „Doamne, mamă, pe vremea mea…”.

Cel mai mult îmi place când intră în bucătărie. Să nu credeți că pentru a participa activ la procesul tehnologic al vreunui preparat! Nicidecum. Ea aşteaptă finalul, când găseşte momentul propice pentru a face reclamă fie gospodinei, fie rețetei. Aşa s-a întâmplat şi cu checul aperitiv. I-am explicat cum se prepară, sperând să-i captez interesul. Nici o şansă, până când am scos checul aburind din cuptor. Atunci a început fiica mea să „scrie” reclama: „Ți-au rămas pe platouri salam, brânză, legume şi nu vrei să le dai la pisici? Ți s-au anunțat musafiri şi nu mai ai chef să mai cumperi, din nou, alte antreuri? Soluția salvatoare e checul aperitiv!”.

Dacă tot avem spotul publicitar al produsului, să vă povestesc şi rețeta!

Ingredientele: 4, 5 ouă, 150 ml de lapte sau smântână, 50 ml de ulei, 250 g de făină, un plic de praf de copt, 200 g de şuncă sau pastramă, salam, 200 g de brânză (putem combina, de exemplu, caşcaval cu telemea sau brânză de vaci şi brânză burduf), măsline feliate (5 bucăți), câteva ciuperci şi gogoşari tăiate mărunt, sare, piper şi verdeață (mărar, pătrunjel).

Modul de preparare e foarte simplu: mixăm ouăle cu ingredientele lichide, adăugăm făina amestecată cu praful de copt, sarea, iar apoi „materia reciclată” şi verdețurile. Punem compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. O punem în cuptorul preîncălzit timp de 45 minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm checul la răcit, îl feliem, aranjăm platoul şi aşteptăm musafirii.

Poftă bună!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *