vineri , 16 aprilie 2021

„Ritualuri”: expoziție de Răzvan Stanciu, la spațiul cultural Gallery

ritualuri

Art A si Asociaţia Națională pentru Arte Vizuale Contemporane organizează, în perioada 24 septembrie – 7 octombrie, expoziţia „Ritualuri”, a artistului Răzvan Stanciu. Vernisajul va avea loc joi, 24 septembrie 2015, de la ora 19.00, în spaţiul cultural Gallery din strada Leonida 9-11, București. Curator: Cristian Anghel.

Inspirată dintr-o selecție aleatorie a unor evenimente importante, ce se petrec pe parcursul unui ciclu de viață uman, seria de lucrări „Ritualuri” redă anumite etape de trecere sau interpretări de comunicare ce țin de spiritualitate. „Deoarece o mare parte din pictura universală este dominată de motive religioase, am ales ritualul încercând o reprezentare vizuală a acelor momente ce țin de tradiție și poate chiar transcendență, o  îmbinare omogenă între limbaj, gest magic și de cele mai multe ori dramă. Fiecare lucrare propusă în această serie reprezintă o etapizare, o parcurgere a unui drum bine definit, un studiu antropologic cultural, evenimente cronologice marcante, între naștere și moarte, etape importante ce își pun amprenta pe parcursul unei generații”, declară artistul Răzvan Stanciu.

 

Cele nouă lucrări ce compun seria „Ritualuri” tratează evenimente precum naștere, botez, căsătorie, blestem, maturizare, moarte și fac parte din proiectul de licență al artistului Răzvan Stanciu, urmare a absolvirii UNARTE în promoția 2012-2015.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus