vineri , 22 septembrie 2023

România, țara barbariei: maidanezii pot fi omorâți în mod legal

catei

Curtea Constituțională a stabilit că legea privind câinii vagabonzi este constituțională, astfel că maidanezii pot fi, de-acum, omorâți în mod legal.

„Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă”, a declarat Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, citat de mediafax.ro. Instituția a luat în discuție sesizarea – făcută de un grup de 30 de parlamentari – în cazul acestei legi, care prevede uciderea câinilor fără stăpân care nu sunt revendicați sau adoptați în termen de 14 zile lucrătoare.

Cei 30 de parlamentari care s-au arătat împotriva legii au susținut că actul normativ nu conduce la împiedicarea înmulţirii şi proliferării câinilor fără stăpân, ci traumatizează societatea civilă, „demers care nu este de natură a traduce drepturile fundamentale ale omului în România”.

Contestatarii făceau, de asemenea, referire la aceeaşi decizie a Curţii, care statua că prin folosirea unei tehnici legislative inadecvate legiuitorul a adus atingere în final demnităţii umane, valoare supremă prevăzută în Constituţie: „Demnitatea umană, sub aspect constituţional, presupune două dimensiuni inerente, respectiv relaţiile dintre oameni (…) precum şi relaţia omului cu mediul înconjurător, inclusiv cu lumea animală, ceea ce implică, în privinţa animalelor, responsabilitatea morală a omului de a îngriji aceste fiinţe într-un mod de natură a ilustra nivelul de civilizaţie atins”.

Preşedintele Traian Băsescu declara în 16 septembrie că va promulga „fără reţineri” legea privind eutanasierea câinilor maidanezi, în forma votată în Parlament, precizând că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.

Foto: thegaps.org

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *