luni , 10 mai 2021

Să ne bem cafeaua în grădină!

Cafea in gradinaFoto: zoomwalls.com

De îndată ce vremea se îmblânzește, nimic nu-mi face mai mare plăcere decât să savurez un ceas-două pe o terasă frumoasă în oraș. Iar când decid să rămân acasă, îmi fac veacul mai ales în grădină, între o tufă de trandafiri și una de flori sălbatice, așezată într-un fotoliu comod. Cu laptopul sau cu o carte bună alături. Și cu o cafea sau un ceai bun, cum altfel!

Am crescut într-o casă spațioasă, cu o grădină imensă și o curte asemeni, cu iarbă bogată, copaci și flori care transformau locul într-un mic paradis. Tocmai de aceea, vara nu ne înduram să intrăm în casă până la ore târzii din noapte – în curte ne beam cafeaua dimineața, în curte pregăteam mâncarea, pe grătarul încins de un foc zdravăn, în curte ne invitam musafirii să se așeze, la o masă mare plasată fix sub mesteacăn sau mai la umbră, sub nucul bătrân. Între timp, lângă locul pentru grătar am construit un foișor din lemn, unde azi ne adunăm deseori cu prietenii și ne prelungim serile de povești până când frigul ne alungă într-un loc mai ferit.

AcasaLa mine acasă

În ultimul an am locuit în Bavaria și, nu știu dacă știți, dar nemții au un adevărat cult pentru curte și grădină, chestie care nu mă putea nimeri mai bine! Fiecare familie are un colțișor de rai – măcar o mică verandă – unde vara poate lua prânzul sau își poate bea cafeaua de după-amiază, asta dacă nu vorbim de casele mari, care sunt toate însoțite de câte o grădină generoasă și frumos decorată. Totuși, nu împopoțonată – doar flori bine îngrijite, o masă mare, o bancă și câteva scaune, poate un leagăn, o umbrelă pentru soare și câteva felinare de aprins seara sunt de ajuns.

Decorațiuni pentru grădină

Cred că fiecare ar trebui să aibă un astfel de loc de igienizare sufletească, un refugiu departe de agitația orașului, unde zumzetul pe care-l asculți nu vine de la mașinile de pe șosea, ci de la păsările și gâzele care se bucură de vremea caldă, ca și noi.

Am găsit azi, întâmplător, o fotografie frumoasă pe Internet cu un astfel de loc. M-a făcut să caut mai multe și am găsit imagini cu grădini în care abundă vegetația și spiritul liber și miraculos al naturii. Locuri perfecte pentru petrecut timp prețios – fie în solitudine, fie împreună cu oamenii cei mai dragi.

Să ne bem cafeaua în grădină!

Keystone Gardens Landscaping Stone walls
Keystone Gardens Landscaping Stone walls

Fotografii: arhiva personală, housetohome.co.uk, lushome.com, minimalisti.com, homemydesign.com, fantasticviewpoint.com, mostbeautifulthings.net, decorinteriors.info, uktv.co.uk, rentcafe.com, thepaintedfurniture.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus