joi , 1 octombrie 2020

„Șapte povești de dragoste” pe care trebuie să le citești

Povesti

La Sankt Petersburg, la Viena, în Corsica, la Veneția, în mlaștinile sălbatice ale Angliei rurale sau aproape oriunde, dragostea se ascunde în gesturi, în sertare, în scrisori… Ea este peste tot și are chipuri infinite. În ținuturile imaginare ale literaturii, dragostea domnește ca o divinitate pe jumătate blândă, pe jumătate fioroasă. Toți scriitorii și toți cititorii o visează dintotdeauna.

Şapte poveşti de dragoste” este o inedită antologie de poveşti care fac deja parte din ceea ce se numeşte „marea literatură”. Recent publicată la Nemira, sub coordonarea Monicăi Andronescu, în ajunul sărbătorilor iubirii, cartea strânge laolaltă unele dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din opera unor mari clasici. Este un volum care pune în lumină bijuterii fără vârstă din secolul al XIX-lea, şlefuite de F.M. Dostoievski, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Guy de Maupassant, Stefan Zweig şi alţi scriitori care cuceresc cititorul de oriunde şi oricând.

 „Şapte poveşti de dragoste

Scrisoare de la o necunoscută, Stefan Zweig
Fericire, Guy de Maupassant
Privighetoarea şi trandafirul, Oscar Wilde
Ultima iubire, Arnold Bennett
Angela, poveste de dragoste în oglindă, William Schwenck Gilbert
Eleonora, Edgar Allan Poe
Nopţi albe, Feodor Mihailovici Dostoievski

Pont de lectură

Pont de lectură

LaRevista.ro îți recomandă să citești această carte atunci când crezi că dragostea a murit și, deopotrivă, când ești convins că e mai vie ca niciodată. Sau oricând, oriunde.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus