vineri , 1 decembrie 2023

Sărbătoarea literelor: Ziua Internațională a Cărții

carti

Oameni din lumea întreagă sărbătoresc, astăzi, cele mai de preț daruri pe care și le pot face unii celorlalți. Ziua Internațională a Cărții, organizată de UNESCO, este încă un prilej care ne amintește că lectura este cea mai ușoară și plăcută cale către o viață mai bună, mai frumoasă, mai bogată. Spre o viață care să cuprindă atâtea vieți câte… citim.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește annual, pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995. Totodată, 23 aprilie este data la care s-au mutat în stele – cum spunea Octavian Paler – doi scriitori-emblemă ai literaturii universale, William Shakespeare și Miguel de Cervantes.

Centrul Istoric, pavat cu 3.000 de cărți. Gratuite!

Astăzi, trecătorii care se vor plimba pe Lipscani vor avea ocazia să trăiască o experiență impresionantă: aleea va fi pavată cu 3.000 de cărți ce vor fi luminate cu ajutorul unor lanterne speciale, după apusul soarelui. În plus, volumele, apărute la editura Litera, vor fi oferite gratuit tuturor trecătorilor, care se vor putea plimba printre cărţi printr-un culoar special amenajat, le vor putea răsfoi şi, bineînțeles, vor putea pleca acasă cu o carte la alegere.

Foto: www.freakyperfect.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *