duminică , 19 septembrie 2021

Arhiva articole semnate de Cătălin Stanciu

Despre „Călătoria eroului”, de Florin Vancea

foto „Călătoria eroului” este o carte solidă de psihologia dezvoltării umane care se adresează, în primul rând, specialiștilor, dar fără a ignora publicul larg. Accesul acestuia nu este tocmai facil, pentru că limbajul este academic și cuprinde concepte, clasificări, teorii din întreaga istorie a dezvoltării personalității. Partea finală, cea de cercetare, presupune cunoașterea minimă a instrumentelor și tehnicilor utilizate, dar și ... Citeşte mai departe »

„Vreau să cînt și chiar cînt”: interviuri cu Mihail Vakulovski

După două cărți în care a fost intervievator, iată că s-a întors roata, este rândul lui Mihail Vakulovski să fie luat la întrebări în „Vreau să cînt și chiar cînt. 13 interviuri cu Mihail Vakulovski”, apărută în 2015 la editura Casa de Pariuri Literare. În științele socio-umane interviul este unul dintre cele mai importante instrumente de cunoaștere, iar o carte ... Citeşte mai departe »

Despre poezia dez-izgonitului din Rai. „Nervi”, de Laurențiu-Ciprian Tudor

„Nervi”, de Laurențiu-Ciprian Tudor (Editura Libris Editorial, Brașov, 2014) – chiar dacă nu este o carte confesională, în adevăratul sens al cuvântului, are elemente și raportări autobiografice mai puternice decât în cărțile sale anterioare. „Apostolul verilor” (2009) și „Capul cu păsări” (2012) sunt un manifest spre întoarcerea omului într-o stare edenică. Și în „Nervi” se continuă acest laitmotiv al poeziei ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus