marți , 23 ianuarie 2018

Arhiva articole semnate de Corina Stoica

De pus în geantă: ceva pentru ochi și ceva pentru buze

Greu e, fraților, să mergi prin mall și să nu vezi cel puțin 50 de chestii care juri că ți-ar trebui! Noroc că, de câțiva ani încoace, am devenit chiar minimalistă în ce privește… totul, de la ce am prin casă, până la haine, încălțăminte și produse cosmetice. N-o să găsiți la mine în baie 10 rujuri și cinci rimel-uri, ... Citeşte mai departe »

A început de ieri să cadă

Cum mai e vremea pe la voi? Am auzit că a nins în unele orașe din România, zilele trecute, și tocmai mă pregăteam să mă oftic când, hopa, a venit iarna și aici, din nou. În general, în Atlanta ninge o dată pe sezon, de regulă în ianuarie sau februarie. Anul ăsta ne luaserăm porția de zăpadă mai devreme, chiar ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: Alfred Dunhill, vizionarul care a revoluționat piața tutunului

Ca mai toate poveștile interesante pe care le-am descoperit în ultima vreme, și aceasta pleacă de la o fotografie. Mă uitam pe tumblr.com când mi s-au oprit ochii pe imaginea de mai jos: un bărbat elegant, așezat la o masă aflată sub cerul liber, îi arată unui soldat un obiect care, la prima vedere, nu prea-ți dai seama ce ar ... Citeşte mai departe »

Isabel Allende: “The secret of living a good life is to not be scared of suffering”

Photographs by Lori Barra/isabelallende.com Five years after our first conversation, famed writer Isabel Allende agreed to another exclusive interview, right after the tour dedicated to her latest book, “In the Midst of Winter.” The queen of magical realism, as we like to call her, talked about the challenges of writing, how she feels as an immigrant in the United States, ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Isabel Allende: „Secretul unei vieți bine trăite este să nu-ți fie frică de suferință”

Fotografii: Lori Barra, isabelallende.com La aproape cinci ani de la prima noastră conversație, celebra scriitoare Isabel Allende vi se oferă, din nou, într-un interviu pe care știu că mulți dintre voi îl așteptați. E un dialog exclusiv, pe care l-am obținut cu greu, într-o perioadă extrem de aglomerată pentru Allende. Tocmai se întorsese din turneul dedicat cărții ei noi, „In ... Citeşte mai departe »

Cum să salvezi o vechitură

De ce se mai bucură omul, când se bucură: aveam în casă piesa asta veche de mobilier, pe care mă gândeam la un moment dat să o donez. Arăta ponosită și-i lipsea și butonul sertarului, mereu te chinuiai să-l deschizi. Ce să fac, ce să fac? O salvez! Am curățat-o și hidratat-o bine, cu o cârpă moale pe care am ... Citeşte mai departe »

Ziarul meu de glorii, ziarul meu de dor

foto Vă mărturisesc ceva: un mare regret al meu, azi, e că nu mai lucrez la un ziar cotidian. La reviste nu mi-a prea plăcut decât să colaborez. Am fost o singură dată angajată cu normă întreagă la o publicație pentru femei, iar pentru mine a fost moartea pasiunii, la propriu. Eram o legumă ambulantă, îmi venea să plâng în ... Citeşte mai departe »

Best Christmas Gift

foto Transcribing and editing an interview on Christmas day and feeling like you’ve gotten the best gift in months!  It’s been so long since I did an interview. I mean a real, meaningful, spontaneous conversation. This one wasn’t face to face, for practical reasons – there are thousands and thousands of miles between me and the artist I talked to. ... Citeşte mai departe »

Laurențiu Ștefan: „Cea mai bună cafea din lume e cea de specialitate, Arabica”

Laurențiu Ștefan nu e doar un om care iubește cafeaua, ca mine și ca tine. E un profesionist al cafelei, ba chiar a fost și premiat pentru felul în care știe s-o prepare. Vă dați seama că, aflând despre pasiunea și profesia lui, am vrut să stau de vorbă cu el și să-l rog să-mi povestească despre miturile și realitățile ... Citeşte mai departe »

Primul Crăciun adevărat

N-am făcut mâncăruri cu trei zile înainte. Nici prăjitură, nici măcar biscuiți. Aveam în frigider o jumătate de kilogram de tort de ciocolată, primit cadou. Apoi, am găsit la un magazin european o ruladă cu mac delicioasă, are gust de cozonac de casă. Nu mi-a mai trebuit nimic altceva! În plus, am lucrat până sâmbătă seara. Când am ajuns acasă, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus