marți , 26 ianuarie 2021

Arhiva articole semnate de Gabriela Dumba

Ce vinuri se potrivesc cel mai bine la masa de Crăciun

Euripide spune că „acolo unde nu există vin, nu există dragoste”. În prag de sărbători, românii ar spune, mai degrabă, că nu există masă de Crăciun pe care să fie aşezate sarmale, cârnaţi, friptură de porc, cozonaci şi alte bunătăţi tradiţionale, dacă nu tronează la loc de cinste şi o sticlă cu vin. Roşu, alb sau rosé, vinul este un ... Citeşte mai departe »

Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte

foto Alegerea vinului este întotdeauna o provocare, indiferent că pregătim o masă festivă sau o simplă cină în familie.Vinul poate ruina ore întregi de trudă în bucătărie, dacă nu este ales în ton cu preparatele de pe masă, sau poate salva reputaţia unei gospodine, în cazul în care gustul acestuia este superior bucatelor din farfurie. Şi pentru că tot ne ... Citeşte mai departe »

Nuci, alune și migdale pentru un corp frumos și sănătos

Consumul de nuci, alune și migdale reduce riscul apariției cancerului și al bolilor cardiovasculare și ne ajută să ne menținem o siluetă armonioasă, arată un nou studiu, publicat în New England Journal of Medicine. Ani la rând, medicii au recomandat evitarea consumului de nuci, din cauza conținutului lor ridicat în grăsimi, însă numeroase studii au demonstrat eficacitatea lor în lupta ... Citeşte mai departe »

Cinci secrete pentru o piele frumoasă

Dincolo de moștenirea genetică, ce poate fi mai săracă sau mai norocoasă, felul în care arată pielea noastră e direct determinat de stilul nostru de viață. Nu doar mediul înconjurător ne influențează sănătatea, și implicit calitatea pielii, ci și majoritatea gesturilor care ne-au intrat în obiceiurile cotidiene. Cum putem contracara efectele lor dăunătoare? Există câteva soluții la îndemâna tuturor… Dieta ... Citeşte mai departe »

Ce este, până la urmă, frumuseţea?

Cine vrea să îmbrăţişeze un suflet perfect aflat într-o carcasă imperfectă? Şi cine spune că este imperfectă? Şi de ce? Şi de ce o privire n-ar putea fi îngerească dacă răzbate din ochi înconjuraţi de riduri adânci? Oare numai pleoapele perfect întinse sunt capabile să răspandească lumină? Şi de ce o fiinţă cu măsuri XXL n-ar putea fi adorată aidoma ... Citeşte mai departe »

Ardeiul iute şi urzica fac minuni contra căderii părului

Nu se prezintă în ambalaje atrăgător colorate şi nici nu au miresme care ar cuceri şi nasurile pretenţioase, însă fac minuni care durează. Este vorba despre tincturile obţinute din urzică şi din ardei iute, care-ţi sar în ajutor atunci când pierzi mai mult de 100 de fire de păr pe zi. Tinctura de ardei iute Considerată iniţial o bizarerie în ... Citeşte mai departe »

Cea mai eficientă mască de păr pe care o poți prepara acasă

Dacă îţi doreşti o mască de păr hidratantă, făcută în casă, cele mai eficiente ingrediente îţi stau la îndemână. Iată de ce ai nevoie pentru un tratament natural cu efectele cele mai bune: –         ulei de măsline –         miere –         un strop de ulei de argan sau de ricin –         zeama de la o jumătate de lămâie –         un ou ... Citeşte mai departe »

Propunerea „I love…”: weekend cu aromă de vanilie

Vanilia mă duce cu gândul la orele târzii din nopţile reci de iarnă, luminate discret de lumânările parfumate aşezate la baza brăduţului împodobit; la porţia generoasă de orez cu lapte cu care mama mă răsfaţa când eram de-o şchioapă, la “Addict”-ul lui Dior de care sunt pur şi simplu dependentăşi care a pus, şi el, piatra de temelie a unora ... Citeşte mai departe »

Heidi Klum: secrete de frumusețe la îndemâna oricui

La 39 de ani, Heidi Klum continuă să fie un reper de frumusețe pentru multe dintre femeile lumii, dornice să afle trucurile prin care supermodelul își menține frumusețea. Heidi – care este mamă a patru copii, dar arată de parcă n-ar fi născut niciodată – spune că „secretul” ei este faptul că trăiește o viață sănătoasă, lipsită de excese. „Sunt ... Citeşte mai departe »

Săptămâna Mondială a Glaucomului: oftalmologii discută despre importanța bolii

Organizația Mondială a Sănătății avertiza, în anul 2011, că boala glaucomatoasă este considerată principala cauză a orbirii ce poate fi prevenită. În lume, se estimează că există 70 de milioane de persoane care suferă de Glaucom Primar cu Unghi Deschis, dintre care 50% sunt încă nediagnosticate. Dintre cei care au diagnosticul cert, aproximativ 10% vor deveni orbi bilateral în următorii ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus