miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhiva articole semnate de PR Anca Baloc - Opera Nationala

Opera Naţională deschide Festivalul „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”

Cel mai important festival din România dedicat muzicii actuale – Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi (SIMN), eveniment ce se desfăşoară între 25 şi 31 mai 2013 în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară – debutează sâmbătă, 25 mai, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, cu spectacolul de operă contemporană O scrisoare pierdută de Dan Dediu. La ... Citeşte mai departe »

Tenorul Teodor Ilincăi revine pe scena Operei, în spectacolul La Bohème

Tenorul Teodor Ilincăi revine joi, 23 mai, începând cu ora 19.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), în spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, lucrare situată pe locul al treilea în topul celor mai cântate opere din lume, conform site-ului operabase.com. Teodor Ilincăi va interpreta pe scena bucureşteană rolul principal Rodolfo, alături de artişti valoroşi ai instituţiei. Conducerea muzicală îi ... Citeşte mai departe »

Expoziţie de fotografie în memoria lui Ludovic Spiess, la Opera Naţională

Opera Naţională Bucureşti comemorează una dintre marile personalităţi culturale ale României, tenorul Ludovic Spiess, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naşterea sa. Cu acest prilej, duminică, 12 mai, de la ora 18.30, în Foaierul Mare al Operei Naţionale Bucureşti, va fi vernisată expoziţia de fotografie intitulată Ludovic Spiess: ipostaze ale unei strălucite cariere artistice, eveniment care se ... Citeşte mai departe »

Concert extraordinar la Opera Naţională: „Tannhäuser” de Richard Wagner

Cu ocazia sărbătoririi bicentenarului Richard Wagner, iubitorii genului liric sunt invitaţi la o nouă întalnire cu muzica renumitului compozitor: opera Tannhäuser, prezentată în formulă de concert. Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, artiştii Operei Naţionale Bucureşti (ONB), alături de invitaţii speciali Barbara Haveman, soprană de origine olandeză, şi tenorul Marius Vlad Budoiu, aduc în faţa publicului două concerte de excepţie: vineri, ... Citeşte mai departe »

O nouă întâlnire cu muzica lui Verdi: RIGOLETTO, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul vineri, 19 aprilie, ora 19.00, la o nouă reprezentaţie a spectacolului Rigoletto de Giuseppe Verdi, în care rolul titular va fi interpretat de baritonul Vasile Chişiu, în vreme ce rolul Gilda va prinde viaţă graţie tinerei soprane Veronica Anuşca, câştigătoare a PremiuluiI la Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii Artei Lirice – Petre Ştefănescu-Goangă” (2011),organizat ... Citeşte mai departe »

Spectacol-eveniment la Opera Naţională: „Elixirul dragostei”, sub bagheta lui David Crescenzi

După Gala Giuseppe Verdi – Richard Wagner: 200 de ani de la naştere, la care au participat soliştii români de renume internaţional Valentina Naforniţă, Alexandru Badea şi Dan Paul Dumitrescu, Opera Naţională Bucureşti (ONB) continuă seria evenimentelor printr-o reprezentaţie specială a spectacolului Elixirul dragostei (L’Elisir d’amore) de Gaetano Donizetti. Astfel, iubitorii genului liric sunt invitaţi la ONB, sâmbătă, 13 aprilie, ... Citeşte mai departe »

„Falling Angels”, omagiu adus balerinelor, pe scena Operei Naţionale

Opera Naţională Bucureşti vă invită duminică, 07 aprilie, începând cu ora 19.00, la ultima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului Seară de balet. Spectacolul cuprinde lucrarea extraordinară Falling Angels, semnată de Jiří Kylián, considerat de mulţi specialişti drept cel mai important coregraf al lumii contemporane,  şi două creaţii semnate de George Balanchine*: Vals Fantezie şi Serenada. Falling Angels, una dintre ... Citeşte mai departe »

Gala Giuseppe Verdi – Richard Wagner: 200 de ani de la naştere, la Opera Națională

Opera Naţională Bucureşti (ONB) organizează sâmbătă, 30 martie, respectiv duminică 31 martie, începând cu ora 19.00, Gala Giuseppe Verdi – Richard Wagner: 200 de ani de la naştere. Una dintre cele mai importante instituţii muzicale din România aniversează 200 de ani de la naşterea celor doi mari compozitori printr-un concert de gală extraordinar, cu participarea soliştilor români de renume internațional ... Citeşte mai departe »

„Turandot”, cu Silvia Sorina Munteanu și Daniel Magdal, la Opera Națională

Opera Naţională Bucureşti invită publicul vineri, 15 martie, începând cu ora 19.00, la concertul – spectacol Turandot,  partitura emoţionantă a lui Giacomo Puccini. Lângă Palatul Imperial din Pekin, un mandarin citeşte un decret imperial: toţi cei care aspiră la căsătoria cu prinţesa Turandot trebuie să răspundă la trei ghicitori. Pe cei ce încearcă, dar nu izbutesc, îi aşteaptă moartea. Tânărul ... Citeşte mai departe »

Celebrul tenor Teodor Ilincăi va debuta în Rigoletto, pe scena Operei Naţionale

Duminică, 10 martie, începând cu ora 19.00, tenorul de renume mondial Teodor Ilincăi va putea fi ascultat la Opera Naţională Bucureşti pentru prima oară în rolul Ducelui de Mantua din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi. „Mulţumesc din suflet Operei Naţionale Bucureşti pentru posibilitatea de a debuta în rolul Ducelui de Mantua. ONB este locul unde m-am format ca artist şi ... Citeşte mai departe »