vineri , 22 septembrie 2023

Serul cu acid hialuronic: cum poți să-l prepari acasă, din ingrediente naturale

AH

Ştiai că nu e nevoie nici să suporţi înţepăturile acelor şi nici să-ţi omori cardul cumpărând serurile acelea scumpe de firmă? Pentru că serul cu acid hialuronic ţi-l poţi face chiar tu, acasă. Şi nu e greu deloc! Iar costul său va fi practic costul ingredientelor, plus maxim 10 minute timpul de preparare. Adică de vreo 50 de ori mai puţin decât serurile acelea scumpe, care nu sunt nici 100% naturale. Te-am convins?

De ce ai nevoie:

–          0.5 grame acid hialunonic

–          40 mililitri de apă distilată

–          10 picături de extract concentrat din sâmburi de grapefruit (acest extract acţionează ca şi un conservant 100% natural)

–          10 mililitri de glicerină (opţional)

–          2 gelule de vitamina E (opţional)

Amestecă întâi de toate acidul hialuronic cu apă distilată. Amestecă bine cu un minitel sau un minimixer, sau amestecă energic cu o spatulă, până când acidul hialuronic se dizolvă complet. Ar trebui să obţii o consistenţă lichido-gelifiată. După dizolvarea completă poţi să adaugi glicerina (care îţi va aduce un plus de hidratare). După adăugarea glicerinei, amesteca iarăşi bine. Apoi, dacă doreşti un efect puternic antioxidant, antirid, adăugă şi vitamina E. Şi apoi amestecă bine din nou. Extractul concentrat din sâmburi de grapefruit se adăugă ultimul şi se amestecă bine, iar. Dacă nu doreşti să adaugi nici glicerină şi nici vitamina E, după dizolvarea completă a acidului hialurionic în apă distilată, adăugă extractul concentrat din sâmburi de grapefruit şi amestecă bine.

Nota importantă: Să nu amesteci niciodată toate ingredientele de la început, pentru că acidul hialuronic nu se dizolvă în glicerină, spre exemplu. De asemenea, să nu adaugi vitamina C la această combinaţie, întrucât acidul hialuronic anulează efectele vitaminei C.

Dacă doreşti un serum cu vitamina C, vei găsi reţeta pe pagina mea de Facebook.

Acest ser îl poţi utiliza în termen de trei luni.

Serul se aplică întotdeauna după tonicul facial. Îţi sugerez să-l aplici şi dimineaţa şi seara, sau poţi să aplici dimineaţa serul cu vitamina C, şi seara, serul cu acid hialuronic. După aplicarea serului, te sfătuiesc să aştepţi 10 minute şi abia apoi să aplici crema de zi sau crema de noapte.

Aşadar, ce alegi, injecţiile cu acid hialuronic sau serul cu acid hialuronic 100% natural, preparat de tine?

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Foto: blog.nativefoods.com

Semnat de

2 comentarii

  1. Felicitări , Interesant . Dar . . . de unde se cumpără componentele ? ,,SERUL CU ACID HIALURONIC,,

  2. Eu folosesc serumurile de la Neutriherbs si pot spune ca sunt pur si simplu extraordinare! Au o formula foarte buna, se comporta bine si nu am avut vreo neplacere, iar pretul este mai mult decat accesibil. Le gasiti aici http://bit.ly/2ps27Ch .

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *