duminică , 24 septembrie 2023

Sfaturi de frumusețe de la Barbara Cartland: „Folosesc cremă de ghete în loc de mascara”

Dame Barbara Cartland Obituary

Cremă neagră de ghete în loc de mascara, vitamine și suplimente alimentare, sex și dans pentru menținerea unei siluete armonioase. Sunt doar câteva dintre secretele de frumusețe pe care celebra scriitoare Barbara Cartland le-a împărtășit unei admiratoare cu care coresponda.

Barbara Cartland nu a fost doar o scriitoare foarte prolifică, publicând sute de cărți de-a lungul carierei sale, ci a întreținut și o corespondență bogată cu prietenii săi, precum și cu fanii. Cartland răspundea la circa 10.000 de scrisori pe an, iar de curând, o colecție de mesaje trimise unei admiratoare pe nume Sue Barker, a fost descoperită de o rudă a acesteia. „Folosesc cremă neagră de ghete marca Meltonian pentru gene, în loc de mascara”, îi scria Barbara Cartland femeii, care o rugase să-i dezvăluie câteva dintre cele mai eficiente trucuri de frumusețe ale sale. Barker, care a murit acum 15 ani, a menținut o corespondență îndelungată cu scriitoarea, aflând că aceasta mai folosea o serie de vitamine și suplimente alimentare, inclusiv unele „care nu se aflau încă pe piață”, informează Daily Mail. „Vitaminele Natrovite ar trebui să fie suficiente pentru a ține la distanță răcelile, dar ai putea să iei și capsule de Vitavel A, precum și vitamina C Redoxon, pentru piele, și ulei din germeni de grâu, pe care-l poți găsi la Organic Vitamin Company”, mai scria Cartland. „Niciodată nu am recomandat un produs pe care nu l-am folosit și de care să nu fiu convinsă că este bun”, mai menționa scriitoarea.

Barbara Cartland era cunoscută pentru machiajul bogat pe care-l folosea, precum și pentru ținutele în întregime roz cu care se afișa deseori la evenimente. Ea este autoarea a 728 de cărți, între care și un ghid de frumusețe – „Barbara Cartland’s Book of Beauty and Health” – reușind să vândă peste un miliard de exemplare din volumele sale până la moartea sa, la vârsta de 97 de ani, în anul 2000. „Arăți așa cum gândești și cum te simți”, obișnuia Cartland să spună.

Iată și alte sfaturi pe care scriitoarea le-a împărtășit cititoarelor sale:

Despre frumusețe

„Dacă oferi persoanei din fața ta toată atenția atunci când vorbește cu tine, te va ține minte drept o persoană frumoasă.”

„Păstrează-ți în bună formă fața, mai presus de toate, mai presus chiar decât corpul.”

Despre îngrijirea pielii

„Sucurile de citrice și cafeaua înseamnă moarte pentru ten.”

„Pune puțină miere peste petele de piele, iar până dimineață vei descoperi că au dispărut.”

„Folosește gălbenușul unui ou amestecat cu ulei de migdale ca mască de față. Las-o să se usuce și spal-o apoi cu apă de trandafiri.”

„Spală-ți fața cu apă rece imediat ce te trezești.”

Despre menținerea siluetei

„Cele mai bune exerciții fizice din lume sunt să faci dragoste și să dansezi. Dacă nu poți pune în practică niciuna dintre aceste două opțiuni, încearcă să mergi pe vârfuri prin casă și să-ți ridici picioarele ca o dansatoare de can-can.”

„Fă tot ce poți să-ți menții talia. E normal pentru orice femeie să se îngrașe pe măsură ce îmbătrânește, dar dacă îți poți menține o talie subțire, ea va crea impresia că ești suplă și elegantă.”

„Păstrează-ți picioarele în formă bună; ele vor face diferența în felul în care mergi. Felul în care mergi îți trădează deseori vârsta.”

Despre alcool

„Dacă bei la o petrecere, ia două tablete de Brewers Yeast (n.r. cu drojdie de bere) înainte să mergi la culcare, pentru că alcoolul distruge vitamina B din organism.”

„Cele mai sigure opțiuni, în ce privește alcoolul, sunt coniacul bun și vinul alb.”

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *