marți , 28 septembrie 2021

Shirley Temple a murit, la 85 de ani

Shirley Temple

Shirley Temple, copilul-minune al Hollywood-ului de altădată, a murit luni, la vârsta de 85 de ani. Vestea a fost confirmată de familia actriței.

Artista, care a devenit celebră în copilărie în urma rolurilor sale din filme precum „Bright Eyes” sau „Heidi”, s-a stins din viață în locuința sa din Woodside, California, din cauza naturale, informează The Independent. „A fost înconjurată de familia și de îngrijitorii săi”, au anunțat rudele actriței, într-un comunicat de presă. „Îi mulțumim pentru o viață plină de realizări remarcabile ca actriță, ca diplomat și ca mamă, bunică și străbunică iubită”, a mai declarat familia lui Temple în comunicat.

Shirley Temple și-a început cariera la vârsta de trei ani și a fost recompensată cu o distincție Juvenile Academy Award în 1935. Ea rămâne cea mai tânără persoană care a primit vreodată un Oscar.

Shirley Temple a jucat în 43 de filme, însă popularitatea sa a început să scadă la maturitate, astfel că s-a retras din cinematografie la vârsta de 22 de ani. Ea a revenit în domeniu în 1958, într-un serial de televiziune. De asemenea, a făcut parte din consiliile de administrație ale mai multor corporații și organizații, cum ar fi The Walt Disney Company, Del Monte Foods şi National Wildlife Federation. În anii ’60 a început să fie interesată de o carieră politică și a candidat la alegerile pentru Congresul american. Nu a avut succes, dar a fost numită ambasadoare a Statelor Unite în Ghana, în 1974, și apoi în Cehoslovacia, în 1989.

În clasamentul celor mai imporante actrițe americane din toate timpurile, alcătuit de American Film Institute, Temple figurează pe locul al 18-lea.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus