vineri , 14 mai 2021

Sinatra 100: cum a fost la spectacolul lui Robert Davi

Celebrate Sinatra's 100th Birthday With Robert Davi

Pe Robert Davi îl cunoșteam, ca și voi, doar din nenumăratele filme în care a jucat, de regulă personaje negative, cele care fac toată intriga și devin sarea și piperul într-o poveste. După ce l-am văzut cântând live, la spectacolul pe care i l-a dedicat recent lui Frank Sinatra, nu mă pot hotărî dacă de-acum înainte o să-l numesc mai întâi actor sau cântăreț.

Invitația lui Robert Davi a fost motivul pentru care am ajuns în Boston, Massachusetts, chiar pe 12 decembrie, când s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Frank Sinatra. Ca să marcheze o aniversare atât de importantă, Davi a oferit un concert live la Fox Theater de la Foxwoods Resort Casino din Mashantucket, Connecticut. Cel care a inaugurat Fox Theater, în 1993, a fost chiar Frank Sinatra, așa că locul ales nu putea fi mai potrivit pentru un omagiu de asemenea amploare. Mai mult, Davi a povestit, în timpul spectacolului, că organizatorii show-ului l-au cazat tocmai în apartamentul în care Sinatra a dormit atunci, cu ocazia inaugurării. „Nu doar că-n seara asta cânt pe scena unde a cântat și el, dar chiar dorm în patul în care a dormit Frank Sinatra!”, a zis Davi râzând. De altfel, artistul a povestit cu publicul pe tot parcursul concertului, dovedindu-se nu doar un interpret de clasa celor deja consacrați în the Great American Songbook, ci și o gazdă charismatică și lipsită de aroganța cu care ne-ar fi putut trata de la înălțimea celebrității sale.

Celebrate Sinatra's 100th Birthday With Robert Davi

Scena, scăldată în cele mai frumoase lumini, a fost un portal de transfer într-o lume din trecut, cea a eleganței și bunului gust artistic din anii ’50 și ’60, o lume în care Taylor Swift și Miley Cyrus nici n-ar fi visat să devină vedete. Davi a fost susținut de o orchestră de artiști unul și unul, care au interpretat aranjamente proprii, căci cântărețul nu le folosește pe cele ale lui Sinatra. De altfel, el cântă Sinatra, dar nu ca Sinatra, astfel că până și cele mai mari hituri ale legendarului artist sună, redate de microfonul lui Davi, altfel decât originalul și altfel decât o imitație. Sună precum muzica unui cântăreț care nu ezită să-și imprime propria personalitate în fiecare notă a cântecului, când profund și nostalgic, când jucându-se cu sunetele, plin de energie și de vibrații pozitive contagioase. Audiența – peste 1.400 de oameni, care au umplut sala – i-a răspuns lui Davi pe măsura generozității lui, oferindu-i câte o lacrimă de emoție în colțul ochilor, și-apoi serii nesfîrșite de aplauze, mai ales spre final, după „My Way”. Artistul a cântat „I’ve Got the World on a String”, „All The Way”, „Fly Me to the Moon” – extraordinar de frumoasă interpretare!, „One For My Baby (and One More for the Road), „The House I Live In”, printre altele. „La ultima piesă, „New York, New York”, pe care eu recunosc că o așteptam cel mai mult, întreaga sală dansa și aplauda, și-am simțit că toată lumea era fericită. Eu eram, cu siguranță, din motive pe care (încă) nu le pot povesti aici. 🙂

Celebrate Sinatra's 100th Birthday With Robert Davi

Robert Davi a avut și o invitată specială pe scenă: fiica lui, Ariana, în vârstă de 25 de ani, alături de care a cântat „Something Stupid”. A fost un moment emoționant, cel puțin pentru mine, pentru că mi-a amintit de un alt artist, tatăl meu, care nu mai e aici. M-am gândit că eu n-am să mai pot niciodată să fiu lângă el și măcar să-l ascult cântând. Am plâns? Am plâns un pic, un pic de tot.

Celebrate Sinatra's 100th Birthday With Robert Davi
Am plecat din Connecticut extrem de obosită – în aceeași zi, fără să fi dormit prea mult, zburasem dis-de-dimineață din Atlanta spre Boston, iar de acolo ajunsesem la Foxwoods, cu o mașină închiriată. Și-apoi, de la miezul nopții, am petrecut alte două ore pe drum înapoi spre Boston, oraș pe care voiam să-l vizităm a doua zi. A meritat însă din plin tot periplul ăsta epuizant, sunt bucuroasă că am fost acolo și că am fost printre cei care au primit în dar experiența Robert Davi sings Sinatra.
A doua zi, am vorbit cu el la telefon, i-am mulțumit pentru invitație și l-am felicitat pentru spectacol, adresându-mă cu „domnule Davi”. Mi-a spus: „Robert, eu sunt Robert, nu domnul Davi”. Robert, un star de la Hollywood care n-a jucat decât în vreo 130 de filme și un artist care cântă Sinatra ca nimeni altcineva.

CITIȚI AICI INTERVIUL LUI PAUL LESLIE CU ROBERT DAVI

Fotografii: Bobby Bank, echipa de PR a domnului Robert Davi

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus