joi , 7 decembrie 2023

„Singuri acasă”: Tu știi ce face „fiara” ta în timp ce ești la serviciu?

the secret life of petsfoto: PR

Aș putea să fac o recenzie (semi)doctă despre cât de uriașă e munca depusă pentru realizarea unei astfel de producții animate, despre cât har au graficienii din ziua de azi, ajutați, bineînțeles, de computere superperformante, despre cât umor sănătos au pus în fiecare replică din acest film scenariștii, ajutați, bineînțeles, de mințile lor brici. Aș vrea să povestesc despre cât mă doare sufletul să văd filme proaste făcute cu bugete care ar putea scoate din foame trei țări africane și despre cât de mult îmi saltă de bucurie același suflet când bugetele sunt cheltuite cu inteligență, iar rezultatul e unul minunat, precum acesta.

Dar mă voi mulțumi să nu mă pierd în vorbe prea mari și vă voi spune doar atât: mergeți și vedeți „Singuri acasă” – The Secret Life of Pets, titlul original – și vă garantez că nu veți considera pierdute cele 87 de minte petrecute în sala de cinema, cu ochelarii 3D pe nas.

Filmul este absolut adorabil, am zâmbit larg de m-au durut obrajii, iar când nu zâmbeam, râdeam de-a binelea. Personajele sunt atât de drăgălașe, că-ți vine să întinzi mâna spre ecran, să le smotocești oleacă. Chiar și pe cele negative, dacă pot fi numite așa. Iepurașul e preferatul meu! 🙂

Apropo, presimt că dupa lansarea acestui film, mulți copii vor dori să ia și ei acasă un iepurilă alb precum obrăznicătura animată. La modul cel mai serios, vă atenționez că un iepure în carne și oase (și un ghemotoc de puf angorat) nu este o jucărie. Aceste animăluțe necesită hrană specială, îngrijire specială, spațiu generos dedicat lor, în care să nu fie iarna prea frig, iar vara, prea cald. Și mai necesită extrem de mult timp și extrem de multă atenție constantă, deci gândiți-vă de zece ori înainte de a achiziționa de la pet shop un blănos urecheat.

Revenind la film, recomand copiilor între 7 și 97 de ani vizionarea 3D cu subtitrare, iar celor mai mici, povestitul la ureche. Actorii care și-au împrumutat vocile personajelor sunt de-li-cioși, jumătate din cantitatea de umor oferită cu generozitate de această peliculă fiind meritul lor. Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar nu bag mâna în foc pentru dublarea în română. Câtă vreme la noi nu vor fi folosiți, în acest scop, actori selectați în urma unui casting serios, ci vedetuțe pop selectate pe pile, rezultatele își vor dovedi, ca și până acum, potențialul de a îmbăca într-un penibil strai sonor filme superbe, migălite în cel mai fin detaliu de profesioniști.

Iată și trailerul, cu subitrare în limba română. Have fun!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *