miercuri , 4 octombrie 2023

Spa la tine acasă: trei tratamente, ușor de realizat, pentru ten, corp și păr

spa

Nu întotdeauna reușim să ne găsim timp și resurse financiare pentru o vizită la salonul de înfrumusețare. În plus, uneori, nu ne vine să renunțăm la confortul casei pentru nimic în lume, mai ales când vremea e neprietenoasă. Tocmai pentru astfel de situații, sunt binevenite ideile de tratamente homemade, pe care le putem realiza în propria noastră locuință, din ingrediente hrănitoare. Iulia Preda, farmacistă și prezentatoare TV de emisiuni de sănătate, ne-a împărtăşit câteva secrete prin care ne putem crea un mic SPA chiar la noi acasă.

„Pentru că este primăvară, avem nevoie de o rejuvenare, de o atenţie sporită acordată tenului, părului şi corpului, care să ne ajute să avem un tonus bun, relaxare şi frumuseţe. Sunt nişte reţete foarte eficiente, cu ingrediente accesibile, pe care le poate face oricine, oferindu-şi o zi de SPA chiar acasă”, spune Iulia.

Tratament revigorant pentru ten

Ai nevoie de ceai verde, aloe vera gel (disponibil în farmacii şi Plafar), iaurt simplu, miere şi castravete.

Demachiază faţa şi clăteşte apoi cu apă rece. Înmoaie o dischetă în ceai verde şi tamponează uşor faţa. Apasă la fel de uşor cu vârful degetelor acolo unde se află punctele de presiune în presopunctură: sprâncene, colţurile interioare ale ochilor, sub buza inferioară şi sub pomeţi. Apoi, amestecă o cană de gel cu aloe vera, un sfert de cană de iaurt şi câteva picături de miere. Unge-ți faţa cu această compoziţie, evitând ochii, pe care este indicat să-i acoperi cu două felii de castravete rece. Lăsă compoziția să acţioneze timp de 10 minute, după care spală cu apă rece.

Tratament de relaxare pentru corp

Într un recipient amestecă un sfert de cană de castravete tocat, un sfert de ceașcă de frunze de mentă tocate, o jumătate de ceașcă de aloe vera gel, cinci picături de ulei esenţial de lavandă, trei picături de ulei esenţial de muşeţel. Folosește blenderul pentru a realiza un piure din aceste ingrediente, pe care îl introduci în frigider pentru 30 de minute. Răspândește apoi pe punctele fierbinţi ale corpului: tălpi, gât, picioare, şi înfăşoară zonele cu folie de plastic. Lasă-l să acţioneze timp de 15 minute şi clătește. Vei simţi de îndată starea de relaxare pe care o capătă organismul în urma acestui mic tratament!

Tratament energizant pentru păr

Într-un piure de avocado, adaugă trei linguriţe de ulei de măsline şi jumătate de cană de lapte de cocos. Amestecă rapid până vezi că s-a omogenizat amestecul. Apoi îl introduci, pentru 20 de minute, la cuptorul cu microunde, iar apoi, îl aplici pe păr, de la rădăcină până la varfuri, şi masezi bine scalpul. Lăsă  amestecul pe păr timp de 30 de minute, şi apoi clatește. „Vei observa instantaneu o strălucire aparte a părului, un scalp hidratat şi energizat şi o mare supleţe a firului!”, promite Iulia.

iuliaIulia Preda, prezentatoare TV de emisiuni de sănătate, este o farmacistă apreciată, dovadă incontestabilă fiind multiplele specializări pe care le are atât în ţară, cât şi în străinătate. Este Doctor în Ştiinţe Medicale, absolventă a Facultăţii de Farmacie din Iaşi, precum şi a cursurilor Facultăţii de Farmacie din Atena, specializată în mezoterapie, fitoterapie şi cosmetologie. De asemenea, Iulia este absolventă a celebrei Şcoli de Parfumerie din Grasse (Franţa).

Foto: www.business-opportunities.biz

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *