marți , 13 noiembrie 2018

Spaghetti al pomodoro, mâncarea favorită a lui Audrey Hepburn

Spaghetti pomodoro

De la Roma la New York, milioane de oameni din lumea întreagă adoră mâncarea italienească pentru gustul ei savuros și modalitățile ușoare și rapide de preparare. Rețetele sunt la îndemâna tuturor, așa încât oricine poate găti o farfurie de paste, important este doar să folosim cele mai bune și proaspete ingrediente. Astăzi, LaRevista.ro vă reamintește modul de preparare al spaghetelor al pomodoro, mâncarea favorită a actriței Audrey Hepburn.

În interviul exclusiv pe care ni l-a acordat recent, Luca Dotti – unul dintre cei doi fii ai lui Audrey Hepburn – ne-a dezvăluit că mama sa adora pastele, iar în perioada de 20 de ani pe care a petrecut-o la Roma, a devenit o gospodină extraordinară, preparând frecvent feluri italienești pe care le servea cu bucurie familiei și prietenilor. Preferatele ei erau însă celebrele spaghetti al pomodoro, iar Luca spune că erau și favoritele lui, dintre toate felurile de mâncare gătite de mama sa.

Rețeta este ușor de reținut și simplu de realizat. Pentru patru porții avem nevoie de:

  • 500 de grame de spaghete
  • 125 de grame de parmezan
  • 400 de grame de roșii
  • O ceapă
  • 50 de mililitri de ulei de măsline
  • Doi căței de usturoi
  • Busuioc
  • Sare și piper

Mod de preparare: Într-un vas încăpător, se pune apa la fiert, cu un strop de sare și unul de ulei de măsline; când apa începe să clocotească, se introduc pastele și se lasă la fiert preț de opt-nouă minute. Se scurg și se clătesc cu apă rece. Între timp, ceapa și usturoiul se toacă mărunt, roșiile se taie cubulețe, iar parmezanul se rade. Într-o tigaie de teflon se toarnă uleiul de măsline, în care se rumenesc ceapa și usturoiul. Apoi, se adaugă roșiile și busuiocul și se înăbușă vreme de opt minute. La final, spaghetele se pot adăuga în tigaie, pentru a se amesteca împreună cu sosul, sau se pot așeza în farfurie, urmând ca sosul să fie turnat deasupra lor.

Spaghetti al pomodoro devin cu adevărat delicioase când deasupra lor se presară parmezanul și, facultativ, restul de busuioc păstrat proaspăt. Poftă bună!

Audrey in Rome, o carte pe care o veți iubi

1

 

Luca Dotti a lansat recent, la editura HarperCollins, cartea Audrey in Rome, care cuprinde aproape 200 de fotografii cu celebra actriță, realizate în perioada de 20 de ani pe care aceasta a petrecut-o la Roma, fiind căsătorită cu psihiatrul italian Andrea Dotti.

Foto: www.epicurus.com , HarperCollins

Semnat de

2 comentarii

  1. Acum m-am pus sa citesc retetele, pastele nu se clatesc niciodata cu apa rece. Apa se sareza cu o lingura buna de sare cand fierbe apa, nu inainte. Poti adauga un pic de ulei in apa de fiert pasta doar daca fierbi paste homemade, facute artizanal, nu cele industriale. Pasta fiarta in apa multa. In timp ce faci sosul se fierbe pasta si lasa pasta sa fiarba 2/3 minute mai putin decat scrie pe cutie in momentul in care o condimentezi cu sosul fierbinte in tigaie continua sa fiarba. Pofta buna. 🙂

  2. Multumim pentru ponturi, Carmen! Daca nu ma insel, am avut reteta din cartea lui Luca. Or fi mai multe feluri de preparat, habar nu am, nu ma pricep, recunosc. 🙂 Adevarul e ca nici eu nu clatesc niciodata pastele cu apa rece.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus