joi , 30 noiembrie 2023

Special LaRevista.ro: cele mai frumoase fotografii din Grecia

Creta

Îmi pare rău de un singur lucru: că n-am ținut camera pornită tot timpul cât am fost acolo, ca să cuprind mai mult din frumusețea ei alb-albastră. Îmi pare rău că n-am surprins și digital, așa cum mi s-a imprimat pe retină, fiecare imagine care mi-a bucurat ochii, în cele șase vacanțe pe care le-am făcut în Grecia.

1

Am fost de două ori în Salonic și Katerini, ocazie cu care am ajuns și în portul Volos, de unde am luat un vaporaș spre Skiathos. N-am stat acolo decât o zi, dar sunt tentată să spun că Skiathos e cea mai frumoasă fâșie de uscat a Greciei, iar Koukounaries Beach, cea mai spectaculoasă plajă pe care am văzut-o!

2

E una dintre insulele ceva mai scumpe, dar nu m-aș da înapoi de la cheltuieli ca să mă întorc acolo. Apropo, dacă puneți la cale o vacanță pentru final de august sau pentru septembrie, AICI sunt oferte bune. Iar AICI găsiți direct pachete întregi pentru un sejur în Grecia continentală sau în insule, cu avion, hotel și mic-dejun inclus. Și un lăutar grec, cu mustăți răsucite, care să vă cânte muzica din Zorba, în fiecare dimineață. 😄

3

Skiathos o fi cea mai frumoasă, dar Creta rămâne în top 3 locuri preferate, dintre toate în care am ajuns vreodată. Nu m-am simțit așa acasă decât… la mine acasă și în Bavaria. Mă arde și acum sub tălpi nisipul auriu și știu exact cât de aspră era podeaua tavernei lui Nikos, unde mă duceam desculță, să beau o cafea și să mănânc pepene, când era arșița prea mare. Și dacă aș putea alege unde aș vrea să fiu, vara asta, (măcar) pentru o zi, aș vrea să fiu din nou acolo, să-mi revăd prietenii și să stau ziua-ntreagă în fața mării, făcând nimic!

4

5

6

7

8

9

10

11

Știu că Grecia este, de ani buni, o destinație pentru mii de români. Ați vizitat și voi, probabil, mai multe locuri decât mine și ați făcut, poate, poze mai reușite decât ale mele. Dar am frunzărit prin albume și am ales câteva cadre pe care le-am adunat aici, să vă fac poftă de voyage, de zări albastre și senine, unde zboară liberi pescărușii, de taverne rustice și fructe de mare, de cafea grecească la ibric, de acorduri de bouzouki și de limba lui Kazantzakis, de case albe cu ferestre albastre și multe flori, de maluri cu apă curată și călduță, în care să vă scăldați supărările și stresul, de petreceri tradiționale în care să uitați de convenții și să dansați până la epuizare.

Opa!

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Fotografiile nu au filtre sau alte îmbunătățiri.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *