joi , 7 decembrie 2023

Special LaRevista.ro: opt trucuri ca să închei vara în cea mai bună formă

summerfoto

Știți că vă povestesc mereu când mai descopăr câte o chestie bună de încercat în viața de zi cu zi, că e vorba de mâncare, antrenamente sportive, produse cosmetice, cărți sau filme. De data asta, am adunat într-o listă câteva obiceiuri care cred că o să vă prindă bine și vouă, pe tot parcursul anului, nu doar vara asta. Abia aștept să le aud și pe ale voastre!

  • primul și cel dintâi: apa de cocos! Nu cred că-n vreo snoabă, nici obsedată de traiul sănătos (încă) n-am devenit, dar pe cuvânt că n-am mai băut în viața mea ceva așa de bun! Aici, în America, o găsesc la un preț rezonabil și uneori chiar la reducere, așa că-mi fac stoc de câte 10 cutii. Se vinde în diverse combinații – cu suc de ananas, cu zahăr adăugat… Mie îmi place aia simplă, 100 % apă de cocos pură, care are un gust foarte discret și neutru. În România o găsiți AICI, e un magazin unde m-aș abona, dacă aș fi în țară, că au zeci de produse faine. La Republica Bio găsiți inclusiv ulei de cocos, despre care v-am povestit de-atâtea ori, și batoane Raw Bite – niște bunătăți care vă potolesc pofta de dulce fără să vă umple de zahăr și chimicale.
  • când n-am în casă apă de cocos, beau dimineața, pe stomacul gol, și apoi pe tot parcursul zilei, fie un pahar mare de apă cu lămâie și, mai nou, portocală sau grapefruit (și mai gustos decât lămâia)! Digestie sănătoasă, piele mai frumoasă, energie, stare generală mai bună – recomand!
  • măcar de două-trei ori pe săptămână, culeg ce fructe și legume am prin casă și le arunc în blender. Azi am făcut un terci din morcovi, măr, smochine verzi (minunate!), banană și kiwi. Pentru că era prea gros, am turnat din belșug apă de cocos. Ăsta mi-a fost prânzul, nu mi-a mai trebuit altceva!
  • tot de două-trei ori pe săptămână, îmi fac câte o poftă decadentă, cum ar fi (două felii mari de) pâine prăjită cu un strat gros de Nutella și cu afine sau zmeură presărate pe deasupra. Pfff, moment de grație! Și aproape în fiecare zi, că nu ajung chiar zilnic să-mi cumpăr, mănânc un croissant cald la cafea. E vital să ne facem poftele, avem zilnic nevoie de un pic de răsfăț ca să fim fericiți – o carte sau un film bun, o baie prelungită, o cină cu prietenii sau doar cu prințul din poveste, o plimbare, o oră de leneveală cu o revistă în brațe… Primiți fără rezerve orice vă aduce confort și bucurie!
  • dar, după ce vă faceți poftele decadente, încercați programul ăsta de Pilates al lui Tracy Anderson. În caz că plecați în vacanță la mare și vreți să slăbiți porcul în ajun, nimic nu funcționează mai bine ca aceste exerciții. Inutil să vă spun că sunt binevenite mereu, că doar tot anul vreți să aveți bikini body, da? 😂
  • cât am locuit în Germania, ieșeam frecvent la alergat, într-o vreme era chiar obiceiul meu de fiecare seară. Aici nu mi-a prea venit să fac asta, nu-mi place prea mult orașul în care locuiesc în State, dar, de curând, într-o noapte perfectă de vară, am ieșit pe străduțe la alergat și a fost extraordinar! De atunci am tot ieșit și mă bucur că am redescoperit plăcerea asta. Găsiți-vă un loc frumos unde să faceți mișcare în aer liber, nu există medicament mai bun pentru stres și tristețe și nici exercițiu mai eficient pentru inimă și plămâni.
  • apropo, am trecut printr-o perioadă de stres major în ultimele luni și asta s-a văzut mai ales pe piele și păr, care a început să se îngrașe aiurea, așa, din senin. Truc valabil: nu-l mai usuc cu foehnul și-l clătesc, la fiecare două spălări, cu un pumn de bicarbonat de sodiu înmuiat în apă, pe care-l las un pic să acționeze – un minut, două, cât am răbdare.
  • pentru picioare fine, vă vând cel mai bun pont: înainte să vă dați cu ojă, după ce ați curățat unghiile și ați folosit piatra ponce, amestecați niște ulei pentru bebeluși (sau de cocos, de măsline, de care aveți) cu niște zahăr sau mălai și masați bine pielea cu acest gomaj. După aia e nevoie de o degresare, deci spălați-vă cu săpun, altfel nu prinde oja. 😄 La final, după ce lacul s-a uscat perfect, dacă vreți finețe de bebeluș, aplicați clasicul truc: ungeți-vă cu o cremă foarte grasă sau cu ulei, înainte să vă așezați în pat, apoi trageți pe deasupra niște șosete și dormiți așa. Dimineața o să aveți impresia că v-ați plimbat prin rouă toată noaptea! 💃

În rest, somn de voie, cât mai liniștit și mai adânc – pentru mine rămâne cel mai bun încărcător de baterii. Cosmetice puține, mai ales vara – un BB cream lejer și fără creme grase pentru ten. Masaj facial, îl puteți face singure, găsiți sute de filmulețe pe Youtube, plus nu știu câte tutoriale de gimnastică pentru față.

Cam atât am avut de transmis, sper să vă fie de folos!

Semnat de

Articole asemanatoare:

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *