duminică , 17 octombrie 2021

St.Moritz: feerie în Alpii elvețieni

St.Moritz

Azi călătorim cu gândul în Elveția, la St.Moritz: e seară și suntem într-un hotel mic și cochet, în fața unui șemineu în care arde focul, iar în mâinile înghețate după o plimbare prin zăpadă ținem o cană cu vin fiert să ne încălzească. De la fereastră ne zâmbesc Alpii luminați de Lună și avem senzația că nimic rău nu se poate întâmpla în lume. Un clișeu perfect, de care nu ne-am dezice dacă am ajunge la St.Moritz.

Considerată una dintre cele mai frumoase și luxoase stațiuni montane din lume, St.Moritz este situată în valea Engadine din Elveția, în cantonul Graubunden, în apropierea lacului Moritzersee. Bernina Piz, cel mai înalt vârf din Alpii estici, se află la doar câțiva kilometri distanță de oraș, însă nu doar muntele a adus faima locului, ci și faptul că orașul a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de Iarnă (în 1928 și 1948).

St.Moritz este unul dintre acele locuri perfecte pentru iubitorii de sporturi de iarnă, astfel încât turismul montan s-a dezvoltat aici ca în puține alte părți ale Europei. Prin ce se deosebește de alte stațiuni, precum cele din Austria, de exemplu? Prin faptul că o mulțime de oameni bogați și celebri s-au tot adunat aici, de-a lungul timpului, reușind să creeze în jurul acestui loc o aură specială. Dar probabil că St.Moritz ar fi devenit o destinație de vacanță râvnită oricum, pentru frumusețea sa idilică, specifică tuturor satelor și orașelor binecuvântate de prezența Alpilor.

St.Moritz

BVH-20026569
BVH-20026569
St. Moritz and the lake. On the background: Piz Nair (3056m), Piz Corviglia (3060m), Piz Saluver.
St. Moritz and the lake. On the background: Piz Nair (3056m), Piz Corviglia (3060m), Piz Saluver.
St. Moritz
St. Moritz

Fotografii: en.carlton-stmoritz.chwww.myswitzerland.comwww.engadin.stmoritz.chwww.travelandleisure.comwww.igluski.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus