vineri , 22 septembrie 2023

Stela Popescu: „Pe vremea noastră nu intra oricine în televiziune. Astăzi intră multe ciurucuri”

Stela

Stela Popescu declară că o întristează peisajul media autohton, în care oameni de calitate îndoielnică sunt promovați în funcție de criterii ce au devenit tot mai greu de înțeles. Într-o serie de declarații acordate LaRevista.ro, celebra artistă a făcut referire la showbizul american, precum și la felul în care erau aleși și promovați tinerii în perioada debutului său pe scenă, spunând că, dacă atunci „nu intra oricine” în televiziune, astăzi „intră multe ciurucuri”.

Actrița și-a amintit de un spectacol impresionant pe care a avut șansa să-l urmărească live, la New York, nu cu mult timp în urmă. „Artiştii de acolo erau fenomenali, erau atât de buni, încât filmul nu m-a mai dat gata. Să vezi Chicago jucat în forţă, pe Broadway, timp de patru ore, este fantastic! Într-adevăr, acolo nu joacă oricine. Erau cei mai mari actori, cu cele mai mari voci, cu o condiţie fizică extraordinară; mari cântăreţi, mari dansatori şi mari actori, într-o singură fiinţă. E foarte greu să găseşti asemenea oameni, atât de talentaţi. Mă rog, la ei este o chestie de educaţie să investească în oameni. Ei îşi trimit de mici copiii la şcoli specializate, dacă văd că au talent. E adevărat că au și alte posibilități financiare, însă au în primul rând o altă mentalitate”, crede Stela Popescu.

De ce să mă zbat eu să ajung foarte bun, dacă oricine poate reuşi?

Prin comparație, atmosfera din televiziunea românească de astăzi, care ne ține la curent cu dramoletele vedetelor de plastic ale patriei, pare dezolantă. Și, tocmai pentru că în mass-media sunt promovate intens rateuri ale naturii cu șanse zero de reabilitare, tinerii care vor să devină „cineva” au modele de succes cu totul distorsionate, consideră Stela Popescu. „Dacă la televiziune ar intra acum, cum intrau pe vremuri, numai copii foarte buni, ar fi şi ei încurajaţi să se pregătească mai bine. Dar, cum intră multe, multe ciurucuri, ei se gândesc: De ce să mă zbat eu să ajung foarte bun, dacă oricine poate reuşi? Nu există atmosfera care să încurajeze oameni pătimaşi pentru o profesie, să creadă că o să ajungă mari şi o să şi câştige foarte bine. Azi, câştigă mult cine se nimereşte. Şi atunci, unde să mai aibă loc perseverenţa, dorința nebună de a ajunge cineva, dacă ştii că ajungi oricum? S-a coborât enorm ștacheta valorii. Pe vremea noastră nu intra oricine în televiziune. Dacă nu erai foarte bun, nu aveai ce cauta, se făcea o selecţie foarte atentă, foarte serioasă. Pentru mine, care cunosc viaţa artistică de atâţia ani, este trist să asist la ce se întâmplă acum. Singurul lucru care mă bucură este că mai sunt copii talentaţi, dar și cu bun-simţ, chiar dacă nu sunt atât de încurajaţi… Cei mai puternici dintre ei vor reuşi să iasă la suprafaţă, deasupra non-valorii care predomină pe scena de astăzi”, a declarat actrița pentru LaRevista.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *