miercuri , 4 octombrie 2023

Stilul rustic-minimalist: colecție de imagini preferate

minimalistfoto

Dacă m-aș muta acum în casă nouă, știu exact cum mi-ar plăcea s-o decorez: într-un stil rustic-minimalist, cu accente moderne, cu abundență de materiale naturale și cu cât mai puține obiecte de „înfrumusețare”, care mie doar îmi poluează câmpul vizual.

1

În ultimii ani am început să apreciez tot mai mult filosofia de viață a lui Da Vinci: „Simplitatea e sofisticarea supremă”. Îmi plac hainele cu croieli în linii drepte și ținutele vestimentare curate, fără zorzoane, și-n casa în care trăiesc prețuiesc aceeași lipsă de încărcături. Obiectele de decor – în afară de artă, desigur – trebuie să-mi și folosească la ceva, altfel nu-mi place să le am în jur, caut să scap de ele cât mai curând! 🙂

2

Nu pot să nu observ câte lucruri au tendința de a strânge prin case majoritatea oamenilor, fără să-și dea seama că asta nu face decât să le îngreuneze existența, mai ales pe plan spiritual. Pentru că așa cum arată locul în care-ți petreci cel mai mult timp, așa ajunge să arate toată viața ta, oricât de exagerat ar suna.

3
Am învățat să nu cumpăr porcărioare, doar pentru că sunt „drăguțe”, deci slabe șanse să mi se adune în locuință vrafuri de chestii nefolositoare. Dar tot mă uit din când în când prin casă, să văd: 1. ce-mi trebuie și 2. ce-mi place mult de tot, ca să decid ce păstrez. În ce le privește pe celelalte, fie încerc să le dau o altă întrebuințare, fie le donez, fie le spun un adio din toată inima în drumul către coșul de gunoi! Dar nu sunt aici să vă țin lecții de decorațiuni interioare, ci doar să vă inspir cu câteva imagini din locuri care mie mi se par frumoase.

4

5

6

7

8

9

1011

12

13

14

15

16

17

18

1920

21

22

23

26

27

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

31

32

33

34

35fotografii: pinterest.com

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *