miercuri , 4 octombrie 2023

Sting: „Yoga mi-a îmbogățit viața”

foto

„Îmi așază mintea la locul ei. Îmi dă energie și, ca urmare, sunt mai productiv. Ca artist care cântă, cred de asemenea că anumite aspecte ale practicii yoga, cum ar fi faptul că respiri și mănânci mai bine, sunt esențiale în menținerea unei voci sănătoase. Deci, da, yoga este o parte importantă din viața mea de om creativ. Sunt sigur că și capacitatea plămânilor mi s-a îmbunătățit – categoric, pot acum să susțin note mai lungi decât în trecut. Pentru mine, yoga a devenit mai mult decât un exercițiu fizic: este vorba de control, disciplină și emoție, iar acestea sunt instrumente utile pentru orice muzician.”

De peste 25 de ani, Sting practică yoga în fiecare zi, împreună cu soția lui, Trudie Styler. Mai mult decât atât, i-a cooptat în obiceiul său cotidian și pe artiștii din orchestra lui, alături de care face yoga, când se află în turnee, înainte de concerte. „Aduce coeziune între noi”, crede Sting, azi în vârstă de 65 de ani.

Muzicianul a povestit, într-un interviu acordat revistei Yoga Journal, că a înțeles devreme importanța unui corp sănătos și l-a preocupat mereu să se mențină în bună formă fizică și emoțională. Ani la rând, Sting alerga câte opt kilometri pe zi și făcea aerobic. În 1990, la îndemnul unui prieten yogin, a început să practice yoga – mai exact, Ashtanga Vinyasa – și meditație, un exercițiu mental strâns legat de yoga. „Când eram mai tânăr, preferam antrenamentele mai agresive, cum ar fi alergatul. Nu mă încânta ideea de a mă așeza pe podea ca să-mi contemplu ombilicul, așa cum credeam pe atunci că se făcea la yoga. Bineînțeles, m-am înșelat total. Ashtanga necesită un efort fizic și mental serios, și n-a durat mult până ce am devenit pasionat de ea. Îmi încetinește procesul de îmbătrânire. Azi pot face lucruri cu corpul meu pe care nu le credeam posibile pe vremea când eram un adolescent atletic”, a declarat Sting.

„Ca și muzica, yoga este o călătorie”

Fostul star al trupei Police apreciază echilibrul pe care i-l aduce exercițiul acesta zilnic, în contextul vieții sale deseori agitate. „Yoga mi-a îmbogățit viața prin faptul că mi-a permis să fiu într-o formă mai bună, iar lucrul acesta te inspiră, mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Eu sunt mult timp în turnee, și să fii mereu pe drumuri nu e mereu ușor. Yoga e o bună modalitate de a contracara dezavantajele acestui stil de viață, ce poate fi haotic. Aduce liniște și sănătate mentală. Ca și muzica, yoga este o călătorie, una îndeajuns de lungă cât să-ți permită să te dezvolți și să înveți în permanență. Nu-i văd un sfârșit”, a mai spus Sting.

***

Citește și: Opt exerciții de yoga pe care oricine le poate încerca

Cele cinci ritualuri tibetane: fântâna tinereții și a fericirii

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *